Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
Ormi - cos tepsy nie lubisz i demagogie szerzysz... tepsa od zawsze straszyla takimi karami za dzielenie Neo poza lokal - nic sie nie zmienilo (teraz tylko dodano zapis 'za kazde polaczenie' - nawet krotnosc abonamentu byla ta sama) - neo nigdy nie wolno bylo dzielic POZA lokal - za to zawsze wolno bylo dzielic w obrebie wlasnego mieszkania
zreszta z tymi modemami Sagema to praktycznie tylko takie dzielenie wchodzi w gre bo kazde inne wymaga juz malpiej zrecznosci i niemalych nakladow
|
Faktycznie SiD nie lubie Tepsy, bo niby za co mam ich lubic... za ta cene co u nas instaluje sie NEO, to w krajach Skandynawskich i Zach. Europy za takie pieniądze dostaje się Megabity... chodzi o platnosc za usluge, moze wielu z was zarabia duze pieniadze i jest w stanie lyknac sobei koszta NEO, albo nawet SDI (lub pewnie za ta usluge placa wasi rodzice), ale ja ze skromna pensja, gdzie oprocz internetu musze zaplacic za mieszkanie, kredyt w banku, oplaty gaz, energia elektryczna i pozostale, oplata za NEO jest wygorowana, bo to nie tylko place za net ale i abonament za telefon, co oznacza ze z tego suma wychodzi przynajmniej 200 zl, to jest duza suma i przecietny Polak nie wyda na taki zbytek, bo go nie stac...
SiD dobrze zauwazyl ze usluge NEO posiada zaledwie kilkatysiecy osob w Polsce, co to jest przy innych uzytkownikach internetu, pozostali to ewentualni posiadacze kablowek, radiodostepu i ostatnia frakcja modemowcy... ci sa najbardzej i podlej okradani przez TPSA i pewnie beda, watpie aby polityka monopolisty sie zmienila
obecnie posiadam SDI, dziele go sobie w obrebie lokalu mam go na spolke z bratem, place pol abonamentu druga polowe rodzice, inaczej nie byloby mnie stac...
W tym miesiacu zamierzam sie przeprowadzic na wlasne lokum, z uslug telekomunikacji nie skorzystam, bo mnie po prostu nie stac, interesuje mnie jedynie alternatywny dostep do netu ale nie TPSA
Ktos z was zauwazyl ze donosilo sie jedynie za komuny... otoz aby rozwiac wasze watpliwosci, dzis ludzie donosza podwojnie! i wcale anonimowo, wrecz podpisuja sie na donosach, osobiscie dziennie jestem swiadkiem kilku- kilkunastu takich donosow, szczegolnie w budownictwie gdzie pracuje... ludzie dzis donosza z roznych powodek, taka polska zazdrosc "po ktos ma miec lepiej, niech ma gorzej"