Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.09.2003, 23:26   #1
RadekSpi
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.02.2003
RadekSpi w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lightbulb Kopiowanie gier zabezpieczonych SecuROM *new* V 4.84.69.0037

Witam
O to jest krótki opis jak przegrać dla siebie gierkę, która jest zabezpieczona SecuROM *new* V 4.84.69.0037. Ja przegryzłem to zabezpieczenie przy pomocy Clon-a, XXL, który rozpoznał to zabezpieczenie, (ale dopiero po zainstalowaniu gry, przed pokazywał tylko błędne sektory) oraz Alkohol-u 120%.
Pierwszym krokiem było rozpoznanie zabezpieczenie tak jak już pisałem zrobił to Clon XXL, trzeba tu mieć na uwadze (zwracam się szczególnie do początkujących), że niektóre zabezpieczenia wprowadzają programy rozpoznające w błąd, dopiero zainstalowanie gry daje całkowitą pewność czy błędne sektory są błędne czy kryją coś więcej. Jak już wiedziałem, że trafiłem na coś tak fajnego jak SecuROM *new* V 4.84.69.0037 postanowiłem coś z tym zrobić. W ruch poszedł Alkohol, w którym ustawiłem profil odczytu na SecuROM *new* V od 4.7, ale zmieniłem prędkość odczytu na 1x, sporządził mi szybciutko obraz płyty i przystąpiłem do wypalania, te same parametry, ale zapis na max. Po całym tym interesie włączyłem emulacje w alkoholu i odhaczyłem wszystkie trzy pozycje. Następnie instalacja i zabawa do samego rana. Mi się udało wam też powinno. POWODZENIA !!!
Jeśli ktoś jeszcze nie ma takich programów to zapraszam na: TAKĄ FAJNĄ STRONKĘ.
http://www.futrzakk.republika.pl/down.html

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online