Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.09.2003, 20:42   #33
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
Tu sie nie zgadzam - ludzie prawie wszedzie kradna jednakowo - Polska, USA, .... - tutaj mozesz sobie wstawic dowolne panstwo swiata.
Wyobrazmy sobie, ze ktos znalazl portfel na ulicy z adresem wlasciciela, a w nim np. 700$.
I co? Nie wmowisz mi, ze Rosjanin, czy Amerykanin odniesliby portfel razem z kasa na najblizszy posterunek policji z 'obywatelskiego obowiazku'.
Sa pewne kraje arabskie w ktorych portfel bedzie tyle czsu lezal na zatloczonym lotnisku az go znajda jakies sluzby porzatkowe - ale to wynika raczej z ortodoksyjnej mentalnosci religijnej niektorych ludzi niz z ich wrodzonej uczciwosci. Co Rosji, Polski, czy USA to sie zgodze
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)

Na koniec pozostaje mi tylko zacytowac Fenomena:
"Ludzie przeciwko ludziom, to wszystko dziala jakby na zlosc, sami sobie zycie burza przez glupote i zazadrosc. Ktos juz mowi o tym dawno - jakby sumienia glos. Wiesz co? To ludzie ludziom zgotowali ten los..."
Ojojoj - ten cytat "To ludzie ludziom zgotowali ten los" siega znacznie glebiej i szczerze mowiac troche mnie smuci to ze przywolales go jako cytata jakiegos hiphopowca. To jest cytat z "Medialionow" Nalkowskiej (o ile dobrze pamietam, lub innej ksiazki o czasach wojny i okupacji) i tam ma on duzo powazniejszy wydzwiek niz w piosence goscia w szerokich spodniach z krokiem w kolanach.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post