Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.09.2003, 21:00   #11
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
jasne ze tak jest
ale zamiast siedziec i plakac, walic glowa w sciane trzeba z tym walczyc!
ilu z was psioczy na microsoft? pewnie 90% - ale wszyscy z lenistwa (inne wzgeldy pomijamy) uzywaja outlook/IE - mimo ze na rynku sa lepsze produkty - ale nie, microsoft BE... sami go takim robicie
ilu z was uzywa innego prefixu niz 1022 tepsy? no ilu? komu sie chcialo przejsc i podpisac umowe? mi sie chcialo - i wiem ze jestem jednym z 340 osob w 200tys dzielnicy warszawy! jak dalej tak bedzie wygladac przechodzenie do konkurencji (istniejacej! - ale ledwo dyszacej bo nikomu sie nie chce - inni przejda przeciez, po co mam ja sie z tym walic?) to nawet przy full decentralizacji rynku Unia Europejska bedzie sila musiala tworzyc operatora konkurencyjnego dla TePsy...

wiec tak, jest na co narzekac - ale to glownie kompletna inercja spoleczenstwa jest tego przyczyna -
jak czegos chcesz to o to walcz - jak ci sie nie chce - to siedz cicho i dupy innym nie zawracaj
Masz absolutną rację, ale chyba zapomniałeś co to znaczy monopol? W sumie to wszyscy narzekają, ale nie mają innej możliwości. Dla wielu TPSA to często JEDYNA dostępna lub sensowna oferta. Jedyna dostępna, bo nie każdy mieszka w dużym mieście, gdzie jest masa dostawców. Jedyna sensowna, bo każdy mądry przeliczy, że bardziej opłaca się 512 Kbps za 149 zł, zamiast 128-256 Kbps za 70-180 zł w typowej sieci TV kablowej, która jakby nie patrzeć korzysta z łączy TPSA, na które "wszyscy tak narzekają". Nieważne z usług jakiego ISP korzystamy, z jakiego numeru korzystają użytkownicy dial-up, i tak wszyscy nabijamy kieszenie telepsom