Cytat:
Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Chyba nie ma progsa do zamiany SUP na format DVD Maestro... albo inny , który mozna zamienić na SON. W Maestro faktycznie ładnie wychodzi Audio i Video, tylko te napisy są problemem (trzeba mieć plik w formacie Maestro).
Jakbyś Zdrapka zrippował napisy z DVD LOTR part 1 extended za pomoca subrippera czy jakos inaczej, to podeslij mi je proszę.
Pozdrawiam
Jabba
|
Kiedyś robiłem divixy i robiłem napisy. Subrip pozwala je nawet rippować do formatu .son.
Ale od razu mówię - jest to czasochłonne i żmudne. I nie mam tu na myśli sam proces rippowania - przy Twoim aktywnym udziale (musisz klikać na klawiaturze że ten obraz to ta literka) zajmuje to ok. 15 minut, ale poprawianie napisów już zrobionych. Tzn. o ile w fomacie txt nie jest ważne czy L małe wygląda jak l czy jak I, o tyle tu tak.
Inne błędy częste to łączenie wyrazów, ż mylone z ź, opuszczenie literek itp. To zajmuje kilka godzin. Ale nawet nie o czas tu chodzi.
Po prostu człowiek jest omylny, namęczy się zrobi napisy wszystko złoży do kupy, wypali i podczas oglądania okaże się że w kilku miejscach jednak przeoczył błędy.
Władcę Pierścieni będę robił jednak Pinnacle 8.0 z opcją High i Movie Only. Różnicy aż tak wielkiej nie zobaczę, a i tak będzie o niebo lepiej niż dvd2onem. Ale jakby się tak złożyło że będę musiał się tym bawić to oczywiście podeślę.
A, zastanawia mnie ten jednak błąd Ifoedita, gdyż dvd robiłem z filmu obrobionego wstępnie DVDFabem. Jeśli to jakieś ograniczenie programu tzn, że są filmy których nie zrobi się metodą z dvd2dvd-r i foeditem.