Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.09.2003, 10:47   #38
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moim zdaniem on NIE MIAL PRAWA uzyc tych slow ktorym sporej czesci osob kojarza sie z kilku milionowa zbrodnia. Sa niektrore tresci ktore dotykaja sfery sacrum czlowieka i np. dla mnie to zdanie, ktore najtrafniej okresla tamen okres do niej wlasnie sie zalicza. Oprocz tego w sferze sacrum wiekszosci ludzi znajduje sie Mazurek Dabrowskiego i znaczy to tyle ze taka Edyta G. nie ma prawa go spiewac jak sie podoba i tak samo zaden inny wykonawca (szczegolnie hiphopowy, bo oni maja tedencje zapozyczania) nie ma prawa uzywac fraz z niego zaczerpnietych w celu realizacji swoich interesow muzycznych. A piosenka jakich wiele o tym co wedlug pana w szerokich spodniach (czy ja go potepiam ?? - po prostu chodzeniem w szerokich spodniach sie wyroznia, jak bedzie chodzil w normalnych to nie bede go tak nazywal ) traktujaca o widzianej jego oczami rzeczywistosci (ktora porownalbym do przemowienia Leppera), to czyste profanum. Czlowiek ten dopuszcza sie wiec profanacji podobnie jak zrobila to pani Edyta G.
A jak juz chcecie sobie myslec czy rzeczywiscie przytoczenie tego cytatu bylo niezbedne to zastanowmy sie nad tym co jest przed tym cytatem w piosence ktora przytoczyl zuk4u: "Ludzie przeciwko ludziom, to wszystko dziala jakby na zlosc, sami sobie zycie burza przez glupote i zazadrosc." A w tej zbrodni nie chodzilo ani o glupote ani o zazdrosc, wiec cytat jest tam wstawiony na sile, pod rym, i tyle (o jak mi sie zrymowalo ). Jest tam tez po to zeby tekst byl troche bardziej kontrowersyjny i lepiej sie sprzedal, bo nie oszukujmy sie ta piosenka (z calym szancunkiem dla wyrazu piosenka) zostala stworzona tylko po to by na siebie zarobic, mam nadzieje ze nastepnym razem autor trafniej dobierze material.
1.) Dalej juz klucic sie nie bede, bo mi sie nie chce.
2.) Jezeli to wam nie wystarcza, to moge przyznac wam racje.
3.) Ten dzial to chyba nie dla mnie.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post