Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.09.2003, 12:46   #39
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)
Moim zdaniem on NIE MIAL PRAWA uzyc tych slow ktorym sporej czesci osob kojarza sie z kilku milionowa zbrodnia.
NIE MA czegos takiego jak monopol na slowa!
Tak samo ludziom zle sie kojarza slowa oboz koncentracyjny, a przeciez ucza o nich w szkolach (tj. o tym, co sie w nich dzialo).
Chcesz zakazac slow, ktore sie ludziom zle kojarza?
Nie popadajmy w paranoje. To bez sensu!
I mial prawo uzyc tych slow - pokaz mi przepis, ktory zabrania uzywania slow, ktore sie ludziom zle kojarza.

Cytat:
A piosenka jakich wiele o tym co wedlug pana w szerokich spodniach (czy ja go potepiam ?? - po prostu chodzeniem w szerokich spodniach sie wyroznia, jak bedzie chodzil w normalnych to nie bede go tak nazywal ) traktujaca o widzianej jego oczami rzeczywistosci (ktora porownalbym do przemowienia Leppera), to czyste profanum. Czlowiek ten dopuszcza sie wiec profanacji podobnie jak zrobila to pani Edyta G.
Myslalem, ze kazdy moze sie ubierac jak chce, ale widze, ze sie mylilem, coz...
To co zrobila p. Edyta G. - to juz zupelnie inna historia.
I wole sluchac "pana w szerokich spodniach", niz np. B. Spears
"I'm so laki, laki, laki... (tak, wiem, ze to sie nie tak pisze)"

Cytat:
A w tej zbrodni nie chodzilo ani o glupote ani o zazdrosc, wiec cytat jest tam wstawiony na sile, pod rym, i tyle (o jak mi sie zrymowalo ). Jest tam tez po to zeby tekst byl troche bardziej kontrowersyjny i lepiej sie sprzedal, bo nie oszukujmy sie ta piosenka (z calym szancunkiem dla wyrazu piosenka) zostala stworzona tylko po to by na siebie zarobic, mam nadzieje ze nastepnym razem autor trafniej dobierze material.
Ale on przeciez nie spiewa o tej zbrodni, wiec nie rozumiem tej uwagi.
A czy to takie dziwne, ze slowa sie rymuja?
moim zdaniem on tam nie jest wstawiony na sile, ale widze, ze Ty masz inny punkt widzenia...
Rozne zespoly/wokalisci tak ukladaja melodie i tekst, zeby wpadaly w ucho ludziom i dobrze sie sprzedawaly.
Myslisz, ze ktokolwiek tworzy teraz muzyke "dla idei"? - byle jakie slowa i melodia?

Cytat:
1.) Dalej juz klucic sie nie bede, bo mi sie nie chce.
2.) Jezeli to wam nie wystarcza, to moge przyznac wam racje.
3.) Ten dzial to chyba nie dla mnie.
ad. 1 - ja sie wcale nie chce z Toba klocic, ja po prostu przedstawiam swoj punkt widzenia .
ad. 2 - dlaczego? - kazdy ma prawo miec swoje zdanie, chetnie poznaje punkty widzenia innych ludzi, zeby z nimi polemizowac, tak jak teraz.
ad. 3 - przesadzasz - napisales, jak widzisz cala sprawe i b. dobrze

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post