Podgląd pojedynczego posta
Stary 16.09.2003, 08:55   #2
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: jak podzielić seta na części????

Cytat:
marlon82WKS napisa***322;(a)
siema!!!wiem że może to pytanie nie na to forum ale ktoś może jednak będie wiedział.Mam seta 90 min (jako jedna piosenka)i chce go podzielić na części w wybranych przez siebie momentach.Podobno nero ma taką funkcję??Jeśli ktoś wie to niech mi wytłumaczy jak to zrobić krok po kroku
z góry dzięki
pozdro!!!!!!
Chcesz ten plik podzielić na mniejsze, czy chcesz z tego pliku nagrać płytę audio z własnorecznym podziałem na tracki?
Jeżeli to pierwsze to można uzyć edydora dźwięku takiego jak np. Wave Editor z Nero, Cool Edita lub innego polecanego na forum i przez umiejetne zaznaczanie, kopiowanie i wklejanie wyodrebnić poszczególne części. Jezeli jest to plik mp3 to możesz pociąć taki plik przy pomocy np. programu mp3 Sound Cutter.
Jezeli chcesz jednak wypalić audio z własnorecznym podziałem na tracki za pomocą Nero to musisz przeciągnąć plik do kompilacji audio, a następnie kliknąć prawym klawiszem myszy na plik w kompilacji w opcję "własciwości". Po otwarciu okna "właściwości" w drugiej zakładce znajdziesz miniedytor z analizą graficzną twojego pliku. Wystrczy zaznaczyć odpowiednie miejsce w wykresie i wcisnąć przycisk "nowy indeks". W ten sposób utworzyliśmy pierwszy podział, ale tylko charakterystyczny dla standardu audio. Tak utworzony indeks możemy edytować i opisać za pomocą przycisku edycji.
Wszystko ładnie tylko do takich operacji polecam program Feurio.
A-ha jeszcze jedno ten plik ma 90 min. jezeli nie masz odpowiedniej nagrywarki i płyt to ten plik nie wejdzie w całosci na standardową długość płytki czyli 80 min. i będziesz go musiał przyciąć.

A tak po za tym - tutaj jest poradnik dla Nero: http://www.cdrinfo.pl/cdr/soft/nero/nerobur.php3

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 16.09.2003 o godz. 08:57
paput2000 jest offline