Hmmm.. jestem laikiem w tej kwestii... ale z tego co mi wiadomo to jesli XP stoi na NTFS to nie powinno sie zmieniac jej rozmiarow, a juz napewno nie przesuwac ich... ale ja kiedys tak zrobilem i nic sie nie stalo wiec jak chcesz to wykonaj zabieg...
Co do stopnia trudnosci jest to banalne wiec powiem tylko slowa kluczowe operacji

po pierwsze musisz zmniejszyc partycje D (nie ta systemowa) przez klikniecie na nia prawym myszy i wybraniu "resize"... no i zmniejszasz ja jak sobie zaplanowales... a nastepnie wykonujesz ten sam krok dla partycji C (systemowej)... ta natomiast powiekszasz do odpowiedniego rozmiru (na full

) W razie potrzeby wklepania czegos w puste okienko wpisujesz "ok" i potwierdzasz. Hehe... oczywiscie robisz to nie pod windowsem (chociaz pewnie tesh sie da), a z dyskietek ktore Ci wytworzy PQ... chyba ze masz zrobiona plytke bootowalna czego opis znajdziesz
tutaj Milej zabawy... A i jeszcze jedno... chetnie bym Ci wyslal polska latke na maila ale widze tu taki komunikat jak probuje: "Przykro nam, ale ten Użytkownik nie życzy sobie otrzymywać poczty poprzez forum. Jeśli jednak z ważnego powodu chcesz się w dalszym ciągu skontaktować z tą osobą, prawdopodobnie Administrator będzie mógł Tobie pomóc."... wiec Twoja strata :chytry:
Pozdrawiam
artoor