Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.09.2003, 22:45   #9
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
tnx za odpowiedzi
No wiec na poczatku troche mi namieszaliscie z tym n-force.
Wczesniej tez sie nad tym zastanawialem.
Ale bede sie trzymal twardo tego co zamierzam.
Uwazam, ze nie ma sensu inwestowac w n-force bo po co?
Co z tego bede mial?
Ten komputer nie ma byc jakims tam wyczynowcem tylko zwykla stacja robocza tudziez czasami popykam sobie w gry ale ogolnie to nic specjalnego na nim nie robie.
Do wypalania plyt przeciez nie musze miec najlepszych podzespolow, tak samo do przegladania netu itp.
Kiedys jak kupowalem kompa to wybralem plyte gigabyta i byla ona jedna z drozszych przynajmniej tej marki.
I co teraz mam?
agpx2, ata66, procek maxD1300 tudziez athlon1400, sdramy na 100(parametry mojej plyty)
I powiem wam, ze to moglo by mi jeszzce wystarczyc tylko nie chce mi sie tyle czekac jak programy sie kompiluja
To tak samo jak z nagrywarkami po co mi x52 skoro wypalam tylko x16?
Dla szpanu?
Wybierajac n-force nie mam gwarancji ze za pare miesiecy nie pojawi sie nowy, lepszy, szybszy chipset.
Albo wyjdzie calkiem nowszy standard, ktory powali to co obecnie jest na rynku na kolana.
A nie ma sensu przeplacac za cos co nie bedzie nigdy wykorzystane.
Wiec uwazam, ze plyta na chipsecie kt400 mi wystarczy.Komputer ma tylko pracowac stabilnie czyli tak jak do tej pory.
PLyty obydwie na dzien dzisiejszy obsluguja max procesr jaki jest na rynku.A to zle nie rzutuje.
Zastanawiam sie tylko nad jednym mianowicie gigabyte ma chipset kt400A a asus kt400. No i na innym forum radzili mi wlasnie miedzy innymi tego gigabyta bo ma lepszy chipset.
I widze ze zostal poruszony jeden wazny argument, ktory przemawia na korzysc asusa a mianowicie gwarancja jest na 3 lata a gigabyte ma tylko 2 lata.
hmm
musze sie jeszzce chyba zastanowic.
A tak w ogole to ostatnio na www.benchmark.pl w zeszlym tygodniu goscie krecili D1400 i byl on na tej plycie asusa poszedl im on na 2200.
Czyli plyta nie jest taka zla mimo ze to nie n-force.

PS
A tweaku bylem i widzialem ale oni przewaznie rozmawiali o wersjach deluxe tzn tych ulepszonych a malo bylo o standardowych modelach
PS2
Troche sie rozpisalem mam przynajmniej nadzieje, ze autor zostal zrozumiany