hm.. z kostkami to jest tak fajnie ze najbardziej prawdopodobna liczba to 3.5*N (N liczba kostek) i wynik zadko odbiega od tej liczby o wlasnie te 4-6
wtorna dysortografia? nie ma takiego zespolu chorobowego - wiem bo mialem wielkie jazdy z dysleksja i innymi - ale wiem o czym mowisz - choc akurat wzrokowe zapamietywanie i kojazenie bardzo pozwala bledow uniknac - po prostu wyraz naprawde paskudnie ale to paskudnie wyglada zle napisany (choc przecinkow jak nie bylo tak nie ma)
zadna z metod szybkiego czytania nie sluzy do delektowania sie - choc ja nie jestem juz w stanie czytac wolniej niz te ~1000 slow na minute - po prostu meczy mnie to rpzerazliwie (bardzo tego zaluje - bo czytanie komiksow jest juz nie dla mnie... a Lobo moim guru, tak samo mistrz Sandman)
w notkach prasowych pomaga fakt ze kolumna jest waska - ma to znaczenie dla osob z wada wzroku (zwlaszcza astygmatyzm) ktore nie moga uzyskac ostrego obrazu calej powierzchni tekstu na raz - ja mam ten problem i ksiazek wiekszych niz ~a5 nie czytam - szukam po prostu mniejszego wydania