Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.09.2003, 07:12   #29
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Weron napisa***322;(a)

A mam pytanie odnosnie raidu.Bylem w sklepie i chcialem sie spytac goscia, ktory sprzedawal to cymbal za dobrze sie nie znal.I nic ciekawego mi nie powiedzial.
A mianowicie chodzi o to czy moge podlaczyc niezaleznie 8 urzadzen.Nie chodzi mi tutaj o macierze tylko np chcialbym podlaczyc 3 dyski i 5 cd-romow jest to mozliwe?
Spotkalem sie takze z opinia, ze do kazdego kanalu mozna podlaczyc tylko jedno urzadzenie.A co do firewire to podobno zlacze usb2.0 jest od niego szybsze.
Specjalista to ja tez nie jestem, ale wydaje mi sie, ze cos takiego jest mozliwe. W koncu do normalnych slotow mozna podlaczyc w sumie cztery urzadzenia. Raid daje dodatkowo dwa wolne sloty, czyli kolejne dwa urzadzenia. Nie wiem, czy cos takiego sprawnie by dzialalo (w sensie zworek, podlaczenia napedow z twardymi dyskami, nagrywarek z napedami itp), ale od strony technicznej raczej nie ma przeciwskazan.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post