Dyskusja: Idiotyczna sonda!
Podgląd pojedynczego posta
Stary 14.12.2001, 16:53   #8
Mickey
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 28.05.2001
Mickey zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A ja to widzę tak:
albo chcesz mieć solidny sprzęt który dokładnie wypali dane -> wtedy kupujesz Plexa albo Yamahe
albo chcesz mieć cd-roma z możliwością nagrywania -> wtedy kupujesz LG lub TEACA (teac ma solidniejszą konstrukcje a LG ma ładniejszy wygląd, co do wydajności to ciekawe co szybciej się rozsypie gdy zaczniemy tego używać jako CD-Romka )

Z drugiej strony należy się zastanowić czy w obecnych czasach Plextor nie ma przypadkiem zbyt wygórowanej ceny (gdyby był o jakieś 100 zł tańszy to więcej ludzi by go kupiło a tak stoi na półce }> )
Co do Yamahy to uważam że nie ma lepszej nagrywarki do Audio ;D
Dziwie się tylko czemu ten producent nagrywarek z górnej półki (Plex) zrezygnował z napędów SCSI
Tak się składa że do roku będę zmieniał moją Yamahe 4416S (ma aktualnie 2 lata i jak na obecne czasy jest troszkę wolna ;-) i skoro już mam kontroler SCSI będę zmuszony do kupienia Yamahy - jedyny producent z nagrywarkami SCSI w rozsądnej cenie (32x a może do tego czasu wyjdze 40x -

PS: Podane przez was miejsca wyznaczają chyba tylko prestiż firm a nie parametry nagrywarek (Gdzie jest Ricoch/NEC/Acer/Sony/LiteOn, co ma TEAC czego nie ma LG, co takiego jest w TEACU że jest lepszy od Ricocha/LiteOn'a - chyba tylko cena )

PS: Lg górą bo psuje się na gwarancji i można dostać nowiutki szybszy napęd zamiast starego
Teac sux bo trzeba go samemu zepsuć a jak to się uczyni to w serwisach są bardzo podejrzliwi i zaraz szukają jak tu pozbawić klienta gwarancji
Mickey jest offline