Cytat:
no i mamy rozwiazanie czemu neo+ stanialo.
..... aby moc podrozec a monopolista i tak jest swiety bo dal taniej a to zly rzad podniosl vat i tpsa jest za klientem bo mniej zarabia aby klient nie tracil i takie tam gadanie. tpsa obnizyla najpierw cene aby mniec promocje a cena i tak wroci do podobnego stanu co byla a tpsa bedzie fajna bo obniza ceny a w rzeczywistosci nagania kleitow i stara sie aby starzy nie rezygnoali
|
Z ta neostrada to tak do konca nie jestem pewien. Przyjzalem sie dokladnie umowie i stoi tam, jak byk, ze cena wynosi 149 zlotych BRUTTO (przy podpisywaniu umowy na 12 miesiecy). Nie wiem, czy to jakie niedopatrzenie ze strony TPSA, czy moze nie wiedza oni jeszcze o planowanej podwyzce Vatu, ale w tym momencie, po podpisaniu takiej umowy, zadne zmiany Vatu nas nie obchodza. Umowa jest podpisana i dwie strony maja obowiazek sie z niej wywiazac.
Cytat:
a slyszeliscie dzisiaj, ze maja w przyszlosci wprowadzic obowiazkowe ubezpieczenie OC dla ROWERZYSTOW !!!! paranoja!
dobrze, ze samochodem jezdze, niedlugo bedzie tak ze za pierdzenie beda podatki!
|
Ja slyszalem to juz jakis czas temu i nie bede sie wypowiadal, co na ten temat sadze. Bardzo czesto jezdze rowerem i jedno jest pewne, nie mam najmniejszego zamiaru wykupywac zadnego dodatkowego pomyslu rzadu. Na szczescie prawo w Polsce jest tak respektowane, ze po poczatkowej, powiedzmy polrocznej nagonce, zapomni sie o sprawie. A z ewentualna straza miejska, ktora chciala by mnie skontrolowac, to nie widze problemu.
Cytat:
zaraz bedzie OC dla butow bo w koncu piesi tez cesto powowduja wypadki, OC dla psow bo wpadaja pod auta, OC dla krow saren i dzikow ktore nieswiadomie wpychaja sie pod kola rozpedzonych TIRow
proponuje podatek od ilosci zuzywanego powietrza
|
Z tym OC dla pieszych to uwazaj, zebys nie wykrakal

Zreszta moze to i zabrzmi dziwnie, ale taki podatek mialby o wiele wiecej sensu niz dla rowerzystow. A to dlatego, ze piesi powoduja rocznie okolo 8000 wypadkow, a rowerzysci niecale 2000. Ale bez obawy, to na pewno bedzie nastepne posuniecie naszego wspanialego rzadu. Zreszta zeby nie bylo za prosto to w przyszlym roku podatek VAt skoczy nie tylko na uslugi internetowe. Jest baaardzo duze prawdopodobienstwo, ze VAT na prase zwieksza z 7% na 22, oraz, ze wprowadza VAT na ksiazki (oczywiscie od razu 22%), co juz bedzie sztytem *****izmu, nawet jak na tych idiotow, ktorzy to wymyslaja. Do tego vat ma rowniez skoczyc na wiele innych rzeczy, o ktorych glosno sie nie mowi (i co chwila po cichu jest podnoszony - vat, akcyza - nie mowi sie o tym, ale ceny ida co jakis czas w gore, nie bez powodu). Ja mam stycznosc z branza zoologiczna, ktora jakos do tej pory nie zucila sie oczy panom ministrom, ale wiem, ze to rowniez ma sie zmienic. W innych branzach, ktore jakims cudem jeszcze sie uchowaly bedzie najprawdopodobnie tak samo.
No coz, szczesliwego nowego roku 2004