Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.09.2003, 22:42   #22
edo
Bywalec

Data rejestracji: 20.09.2003
edo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zaczne od konca - c1 avg <5 nie to jest jeszcze dobra plyta dobra to taka z avg = 0.1
Sid, uzyskales C1avg<0.1 :o
Po dorwaniu KProbe druga rzecza, jaka zrobilem bylo przetestowanie wszystkich moich tloczonych plyt audio. Najmniejsza wartoscia, jaka udalo mi sie uzyskac na jednej z nich po odczycie z czterokrotna predkoscia bylo C1avg=1.098 ,C1max=15. Z pozostalymi bylo tylko gorzej, a mowie o orginalnych tloczonych plytach audio (z hologramem, ksiazeczka i kupionych w EMPiK, MediaMarkt z haraczem na gnomow z ZAIKS). Najwieksza ilosc bledow C1 mialem przy sprawdzaniu swiezo zakupionych plyt BonJovi, druga z nich (Bounce) uzyskala srenio C1 na poziomie 20, maksymalne w okolicach 80 . Obie kupione w MediaMarkcie, co moze byc interesujace, z dopiskiem producenta (malym druczkiem): 'NOT FOR SALE IN THE EU'. Smiem przypuszczac, ze ze specjalnej linii produkcyjnej dla krajow na wschod od niemieckiej granicy.

Jesli idzie o nagrywane u mnie plyty audio (kopie bezpieczenstwa) najlepsze wyniki uzyskuje przy paleniu x16 (przy x12 nieco gorzej, o x4 i x8 mozna zapomniec, szczegolnie przy Taiyo Yuden). No i najlepsze wyniki (powtarzam: wszystkie palone x16) przy odczycie x4 to:
- Taiyo Yuden oznakowane x32 (VerbatimPastel, TDKReflexUltraX) C1avg=0.474 , C1max=14
- Prodisc oznakowane x48 (MemorexProf) C1avg=1.306 , C1max=18
- TDK oznakowane x48 (TDKSpeedX, TDKMetallic) C1avg=2.053 , C1max=17
Stad moje zdziwienie co do podanej przez Ciebie wartosci C1avg<0.1 . Zakladam, ze w KProbe w zakladce WriteStrategy>Setup w okienku ErrorValue masz wpisane 1. Jesli uzyskujesz wartosci odczytu na takim poziomie, to daj znac (please) na jakim sprzecie i jakich plytach (tloczonych/nagranych/producent).

Co do wymiany sprzetu (jescze roczek na gwarancji) z powodu miksowania plyty opisanej w moim ostatnim poscie - to tylko jedna plyta i akurat ta zostala kupiona pod chmurka - wodzowie w sklepie raczej nie zinterpretuja tego na moja korzysc, choc faktycznie moze to byc defekt mojego egzemplarza nagrywarki (przetestowalem ostatnio te plyte na starym CD-ROMie x10 Mitsumi - dwa skoki w obrebie ostatniej sciezki - bez domieszek przedostatniej). A nawet w marnym BOOMBOXie Philipsa za 5 stow jest git.

Testowalem moj egzemplorz LiteOn w nero CDSpeed, z nowym Biosem (1s07) na ForceASPI_1.8 w WIN ME, w ZaawansowanyTestJakosciDAE przy pomocy nagranej dla nigo plyty - 0 bledow, wszystko OK. Zatem do ripowania powinien sie nadawac (jest ciaglosc sciezki).

Pewnie niedlugo sprawdze te plytke na innej nagrywarce, wowczas dam znac o skutkach. Dzieki za morze informacji, cos z tego skompiluje, pozdrawiam wszystkich (szczegolne podziekowania dla Zbieg12 i SidTheRat).

P.S. Sid, jakbys o tym niskim poziomie bledow cos wiecej (sprzet:nagrywjacy i testujacy, plyty: tloczki/nagrywane) ucieszylbym sie szalenie. ^_^ ^_^ ^_^
edo jest offline