Dyskusja: TMPGEncoder
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.09.2003, 10:23   #5
makaron
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 05.07.2003
makaron zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wiec jest tak: mam film na kompa (divX) no to mówie że zrobie go kumplowi na DVD (ale VCD) .Na początku niewiedziałem co z napisami ale już to jest ok.Włączam vdub i wczytuje obraz ale jak film ma 700MB(ok 90min) to se moge wywala że avi not suported or... coś tam ze niemoge tego odtworzyć ponieważ format jest zły.ale jak ten film ma po na 400-500 MB na płyte (np cd1 od Blade 2) to jest ok.wiekszosć filmów niedawało sie tak robić wiec zacząłem główkować i coać filmy ale to też nie dało poniewarz programy do ciecia cięły filmy tak ze niestanowiły one spójnej całości tylko dwa pliki które mogłem sobie.....aha TmpgEnc też sie wykolejał i pojawiał sie napis :avi is not an mpeg file --to akurat zrozumiałe ale gdy film jest bardzo malutki juz ten napis się nie ukazuje i jest ok.To tez myśałem i wymyśliłem taki obieg: biore winoncD 6.0 i dziele (dekodując) film na dwei płyty ponieważ inne programy do takiego zegoś łąpia zawieche a jeszce inne wywalają błędy. po odczekaniu swojego (ok 3-4 godzin(1cd 1.5h)) pojedyńczo na każdą część z osobna nakładam napisy tak jest to opisane w każdej solucji na ten yemat i jest ok ale w Tmpg w ostatniej zakładce niemoge właczyć nic w EXPERT tylko ustawić jakosć normal,High itp reszrta jest zamrożona.Długo cvzeba czekać aż film bedzie gotowy jede film zajmuje mi ok 5-6godzin mam celerona 1.7 i 256 DDR(333) i jest kapa athlon by sie przydał ale napewno ja ładnie jade po obwodzie zamiast środkiem .jak byś coś wiedział to daj znać
Lenovo A6U i resztę gratów których nie mogę już zliczyć.
makaron jest offline   Odpowiedz cytując ten post