[QUOTE]
CIAPEK napisa***322;(a)
[B]No już mam ściągnięty 1.05 i czym go załadować? Właśnie tym MtkWinFlashem? Nie ma gdzieś żadej instrukcji czy coś? Czy dam sobie rade?

(procedura aktualizacji powinna rozpocząć się automatycznie po rozpakowaniu wczęsniej pobranego pliku i uruchomeniu go. Zalecane jest wyłączenie programów działąjacych w tle np. antywirus, ew. każdy inny któy mógłby zakłocić proces aktualizacji.)
Podałeś mi stronke ad. powrócenia do starego biosu i ustawień, ale dotyczącą innego modelu! (strona niedotyczy innego modelu 8480b/8481b/8520b są identyczne, różnią się tylko biosem. Na stronie opisana jest procedura zmiany lg 8480b na 8481b i tam czytasz pierwszą część artykułu od słów Należy pobrać ... (ale to tylko nawypadek gdyby ci nagrywarka padła, bo znajdujacy się tam program, który uaktualnia bios w nagrywarce nie sprawdza czy nagrywarka jest w systemie i gdy padnie to można bios do niej spokojnie załadować, znając jedynie port, taśmę do której jest podłączona.))
Mam obecnie bios 1.0 nigdzie tego biosu nie ma. Ponawiam pytanie-czy nie wyciąga się wcześniej biosu czy jakoś tak?

(Bios w wersji 1.0 jest pierwszą wersją oprogramowania, które steruje pracą nagrywarki, i nigdy nie jest udostępniany, no chyba, że komuś uda się go wyciągnąc za pomocą np. mtk, w miarę upływu czasu pojawiają się nowsze biosy, które usuwają błędy dotrzeżone przez użytkowników ew. dodawają wsparcie dla nowych nośników i one są udostępniane, aby każdy użytkowników, który dysponuje starszą wersją mógł dokonać zmiany jeśli ona jest wymagana np. poprawi komfort pracy.
Zaraza zaraz! Czyżby na stronie LGE Polska byłby ten sam bios 1.05? Bo chyba jest plik ma taką samą nazwe. Czytałem instrukcje to tam nie ma mowy o jakimś MtkWinFlash! Klikasz na pliczek i jaaazda.
Nie czaje tego to o co tu wreszcie chodzi. (nagrywarka powinna być podłączona np. na secondary master lub slave, ale w każdym innym przypadku aktualizacja powinna być możliwa, ponieważ sam program wykrywa gdzie nagrywarka jest podłączona i dokunuje aktualizacji, a jak nie to trzeba inaczej podłączyć)
A tak wogóle swoją drogą nie zadawaj więcej takich pytań, bo temat był wałkowany wiele razy, ale w sposób jaki ty do niego podeszłeś ... nie wymaga dodatkowego komentarza ...