Dyskusja: 128 Ddr
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.09.2003, 20:40   #1
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
128 Ddr

Witam, jakies 2 miesiace temu nawaliła mi płytka. Niestety Socket 432 (Pentium 4) i w dodatku na SDRAM Odebrałem niedawno płytke, dali nowa na DDR-ach, ale tylko 128MB,266MHz. Poprzednio miałem 384 SDRAM, ale wydaje mi się, że chodził ciut szybciej, choć P 4 I SDRAM to nieporozumienie (P4 Willamette). Noszę się z zamiarem kupna jednej kości 256 DDR, czy zauważe znaczny przyrost, dodam, że komp chodzi w sumie OK (Windows XP), ale odnoszę wrazenie, że ma mało RAM-u. Wiem, że to oczywiste, ale chciałbym to usłyszeć od użytkowników P4 Willamette, jeśli tacy tu zaglądają Chodzi mi o to, czy P4 j/w dobrze współpracuje z DDR-ami, bo jeśli się dobrze orientuje miał on chodzić na RDRAM-ach Poza tym mam mały problem, chodzi o to, że jakiś czas przed tym jak siadła mi płyta, złapałem wirusa ( W 32 Worm Blast) ściągnąłem łatke i w ogóle i po zmianie płyty musiąłem zrobić format, jak zainstalowałem Winde wyskoczyło takie samo okienko jak przy wirusie ( to z komunikatem o RPC)sprawdziłem wirus był, usunęłem, zainstalowałem łatke i teraz restartuje mi się komp średnio co jakieś pół godziny, godzinę, nie wiem czy to wirus, np na innym dysku czy może jak komp jest obciążony ( XP) to brakuje mu RAM-u (128 DDR). Dzieje się tak gdy np wyjdę z sieci, albo zamknę jakiś program, ale nie ma żadnego komunikatu Co może być tego przyczyną?

Ostatnio zmieniany przez tomall0 : 27.09.2003 o godz. 21:03
tomall0 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online