Dyskusja: NOSNIKI DVD-R/+R
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2003, 20:28   #7
Zdrapka
Bywalec

Data rejestracji: 05.06.2003
Zdrapka zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
RobsYoda napisa***322;(a)
No cóż, bardzo ciekawie się czyta to co napisałeś,
ale osobiście nie interesuje mnie to czy na płytce zrypał się jeden bajt, jeden kilobajb, mega- , jeden chapter i czy to akurat szlag trafił IFO, czy pół filmu,
ważne dla mnie jest to, że padła płytka i interesuje mnie tylko i wyłącznie to, która płytka (marka) wytrzyma bez najmniejszej wpadki możliwie najdłużej.
Tym nie mniej powodzenia w experymencie, daj znać o efektach
Niewątpliwie jest to prawda co napisałeś. Ale nie do końca:
1)Zasadnicza część mojego postu dotyczyła sprawy w której możemy pewnym błędom zapobiec - mam tu na myśli te odwołanie w plikach ifo, które dotyczą rzeczy wyciętych.
2)Ma znaczenie czy padło tylko ifo czy pół filmu jak piszesz - bo przynajmniej w pierwszym przypadku tracę płytę i tylko tyle czasu ile potrzebuję na zrobienie nowych plików ifo. Nie tracę natomiast na szukaniu filmu, ewentualnie na płaceniu za wypożyczenie no i na czasie potrzebnym do zrobienia filmu jeśli np. robiłem go CCE.
3)Wiedząc co najczęściej jest powodem tego, że płyta pada, może ktoś dojdzie dlaczego tak się dzieje, a to podstawowa wiedza do tego aby temu zapobiec.

I jeszcze jedna dygresja. Jeżeli winien jest nośnik, który sam z siebie traci właściwości po dłuższym lezkowaniu, to logicznie myśląc leżakowany nienagrany nośnik również powinien stracić właściwości i nie powninno się na nim nagrać filmu, bądź innych danych.
Zdrapka jest offline