Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2003, 21:56   #10
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
puch napisa***322;(a)
Ja też już nie jestem na bieżąco - i też nie jestem entuzjastą AMD - i nie odkryję tu wielkiej Ameryki - ale wydaje mi się, że powinieneś kupić najlepszą płytę główną dobrej marki, jaką możesz, natomiast możesz sobie zaoszczędzić na procesorze. Najtańszy Athlon 2000 będzie chyba i tak bardziej niż wystarczający - chyba, że siostra zamierza zajmować się czymś bardziej "mocożernym" - grafiką 3D itd.
Mam płytę Gigabyte (pod Intela) i jestem bardzo zadowolony - teraz widzę w cenniku, że mają też jakąś płytę z nforce2. Uważam, że to dobra firma - może ich wyroby nie biją rekordów wydajności, ale są stabilne i dobrze wykonane.
Widzisz puch ja kiedyś tylko intel mówiłem. A teraz mam mpobo msi k7n2 i procesor amd athlon 2500 barton jądro i uważam że intel jest słabszy troszkę. Mój kolega ma pentium 4 2,4 giga 533 fsb i ma gorszą wydaujność od mojego. Nieprzeczę dla snoba dobry jest intel warunek super mobo za 1000 zł np msi. Po drugi sid jak kupujesz mobo pod amd to tylko aby miała nforce i najlepiej msi albo epox teraz intel pentium 4 porównywalny jest do amd procków opartych na jądrze bartona no i cena niższe pozatym mój procek ma teraz 42 stopnie a od godziny 11 rano jest nachodzie więc...