Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.09.2003, 22:00   #11
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Nol napisa***322;(a)
Proponuję tak:

Płyta główna:
ECS L7VTA koszt: ok. 240 zł (nawet taniej), chipset VIA KT 400, według moich info wraz z dźwiękiem i może siecią, obsługa DDR 400MHz max. 3072 MB, w jednym banku 1024 MB, magistrala FSB 100/133/166 MHz z możlwiością ustawiania niestandardowych wartości co 1 MHz od 100 do 199, możliwość wolniejszego i szybszego taktowania pamięci od FSB, liczba złączy PCI : 5, AGP 8x, brak dodatkowych kontrolerów IDE/Serial ATA

Nie wiem jaką ma opinię ECS, ale płyta jest z pewnością tania i prezentuje przyzwoity poziom, przynajmniej na papierze.

Procek:
AMD 2100+ lub 2200+ cena ok. 340 zł

Karta graficzna:
Mozna brać GeForce'a Prolink PixelView 4200Ti-8x 64MB DDR wyjście S-Video, sprzętowe wspomaganie MPEG-2
lub
Mint Radeon 9500 64MB DDR, wyjście S-Video, Composite, sprzętowe wspomaganie MPEG-2 - nie jestem pewien co do jakości tego producenta (po prostu nie słyszałem nic o nim)
oba za niecałe 600 zł

Pamięć:
nie wiem ile kosztuje, ale pewnie tak jak pisałeś 256MB z 200 zł

Razem wychodzi ok. 1340 zł do tego wentyl do procka, klawiatura i mysz. Powinno się w 1300 zł zawrzeć, bo powyższe ceny powinny być wygórowane (patrz niżej).

Zastrzegam, że cen nie sprawdziłem, ale doświadczenie mnie nauczyło, że ceny, z których teraz korzystałem, są wygórowane.Ich wysokość zależy od tego, gdzie kupujesz. Akurat ja ostatnio składałem kompa koledze i powyższe ceny były wygórowane.
ecs asrock mint to płyty padaczki niepolecam sid pozxatym to via więc sam wiesz co myśleć i via firmie