Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
[...]
nie 3% tylko z 5-8 - to duza zmiana w ciagu pol roku
[...]
kupa? brednie? no comment opera - ble? a mozilla tak? a widziales choc jedno na oczy? bo bardzo niewiele je rozni napewno nie tyle zeby inteligentny czlowiek mowil ze jedno to kupa a drugie moze byc...
|
Hej SID brachu skad ty bierzesz te dane statystyczne? Zwyklych ludzi naprawde nie interesuje na czym oni przegladaja net, instaluja windowsa i tam juz jest IE, a tak swoja droga (bez obrazy dla wielbicieli opery) IE szczegolnie wersja 5.x jest bardzo dopracowana przegladarka i szybka.
Poza tym zapewnie projektujesz troche strony www i wiesz jaki to problem robic taka strone aby dobrze bylo i dla IE, Netszkapy (6 jest makabra i nieudanym bublem), opery (szczegolnie 6 i 7 zaplakac sie mozna bo inaczej pokazuja) i mozilii (ta ostatnia jest przyjemna, bo naprawde w miare zgodna z IE), sprobuj z Javascript, zobaczysz jak sobie opera z tym radzi, wpadnij na taki glupi serwis
www.proline.pl (to nie jest reklama, tylko przyklad) i w cenniku zobacz jak rozjezdzaja sie ramki w operze...
konkludujac widzialem rozne wersje opery (ktora sobie testje w pracy), mozille (rozne odmiany), IE (ktos widzial 2.0 ale to byla kaszana

), netszkapa (tylko sluszne wersje 4.x i 7.x, reszta koszmar i syf)
tak wiec, pomijam juz ramki i inne *******y, sprobuj kodowania SLL 128, nie wiem czemu ale opera sie wywala, netszkapa wersja 4.x i 6.x perfidnie powoli, tylko IE od 5.x po 6 prawidlowo i mozilla wlasnie jest ok
pozdrawiam
p.s. jesli to kogos interesuje to ja uzywam zazwyczaj IE 5.x z nakladka MyIE, dla mnie luxus, opcjonalnie mozilla (jesli mam zamiar przegladac altaviste)