Dyskusja: DVD2DVDR+dodatki
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.10.2003, 14:02   #9
Klapek15
Nowy na forum

Data rejestracji: 04.03.2003
Klapek15 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE]fido2001 napisa***322;(a)
[B]A ja proponuje Ci zerznac kompletna zawartosc pyty DVD na dysk opcja FULL BACKUP programem DVD Shrink w wersji 2.3, starajac sie dac jak najwieksza kompresje dla dodatkow ( tutaj jakosc nie jest az tak wazna jak przy samym filmie, natomiast wlasciwym filmem wogule sie nie przejmuj, nie kompresuj i nie martw sie ze nie miesci sie na DVD-R ), nastepnie wykasuj z zrobionego backupu pliki z wlasciwym filmem, np. VTS_01_?., i od 4.7 GB odejmij sume pozostalych plikow. Tyle ile wyliczysz masz do zagospodarowania dla filmu....

Odpalasz DVD2DVD-R, i postepujesz tak , jak gdybys robil normalna kopie ONLY MOVIE, tyle ze w momencie kodowania CCE przerywasz prace.

I teraz, od wartosci jaka Ci wyszla odejmujesz ilosc jaka zabiera sciezka dzwiekowa i napisy, i z tego co pozostalo Ci, wyliczasz AVERAGA BITRATE. Ladujesz CCE, Importujesz plik ECL, i poprawiasz wartosci AVERAGE, po czym startujesz kodowanie. Dalej wszystko laczysz w IFOedit, i pliki wynikowe podstawiasz do tego co zostalo Ci z DVD Shrinka ( ALE TYLKO PLIKI Z ROZSZERZENIEM ZACZYNAJACYM SIE OD VTS !!!!! Video_ts.ifo/bup nie kopiujesz, najlepiej je od razu skasowac, zeby przez pomylke nie nadpisac....)

Czesc robie tak jak napisales i nic mi nie wychodzi nero mi pokazuje
relekowanie plikow sie nie powiodlo ,nie wiem jak to mam zrobic zeby sie dalo wypalic,prosze o rade.
Klapek15 jest offline   Odpowiedz cytując ten post