Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
no fix aspi do widzenia lub nie nagrywarki to ma sie bardzo nijak...
|
Słuchaj Sid - staram się czytać problemy ze zrozumieniem i takowoż na nie odpowiadać, często w oparciu o własne doświadczenia. Wielokrotnie, w ostatnim czasie po świerzym zainstlowaniu systemu, sterowników ASPI 4.7x i Nero w tym ostatnim moja nagrywarka (LITE-ON 52246S) nie była widoczna, co bardziej śmieszne w Alcoholu też jej nie było. Po użyciu FixASPI, dodaniu przez niego odpowiedniego wpisu do rejestru i restarcie komputera wszystko wróciło do jak najlepszego porządku - nagrywarka się pokazała. Jeżeli czytam, że FixASPI likwiduje bug powstały po instalacji nowych sterowników Adapteca, to pierwszą rzeczą jaka mi przyszła do głowy kiedy nagrywarka nie była widoczna, a ASPI Adapteca i Nero ze swoimi sterownikami ASPI były zainstlowane, że występuje konflikt tych dwóch sterowników - jak widać dobrze myślałem.
Jeżeli ktoś piszę, że po reinstalacji windy nie jest widoczna nagrywarka to domniemam iż przed instalacją była widoczna i w takim przypadku nie będe polecał instalacji nowszej wersji Nero,a tylko ewentualne grzebanie w sterownikach ASPI lub w ustawieniach kontrolera IDE.
Tak więc daruj sobie na przyszłość takie uwagi.