Wiec czytajcie
http://www.uokik.gov.pl/aktual.phtml?ids=10&idn=1920
To raz,
a dwa:
za forum.searchengines.pl
Właśnie dostałem (po miesiącu oczekiwania) odpowiedź z Aster na moje pisemne wystapienie o więcej szczegółów dot. naruszenia przeze mnie regulaminu. Powtarzają to co pisali we wcześniejszej korespopndencji, dodali jednak załącznik. Jest to Email/fax w języku angielskim adresowany do Aster, nadawcą jest The Motion Pictures Association (MPA). Zawiadamiają w nim, jakie reprezentują koncerny filmowe oraz że otrzymali informację o udostepnianiu przez osobę o takim a takim IP filmu o takim a takim tytule, co narusza jakiś tam punkt U.S. prawa, możliwe że innych krajów również. Żądają odcięcia dostępu do netu, podjęcia odpowiednich działań (wg. Abuse Policy/Terms of Service Agreement. -Regulaminu??). Zapewniają że ich inforamcje są jedyne i słuszne podobnie jak prawa (zastrzeżone) do w/w tytułu.
Następnie coś takiego
eDonkey Incident
data:
host:
Username:
Reverse DNS:
Port:
(nie podaję tych danych po : , ale ONI je znali)
Nastepnie tabelka z tytułami filmów
(rozmiar i tytuł)
i na koniec coś takiego: "There are 10 kinds of people: those who understand binary and those who do not"
Ciekawostka : spośród kilku tytułów interesował ich tylko jeden (tylko on był anglojęzyczny, reszta krajowa), ale w tabelce podali wszystkie 4