Cytat:
aZo (23-12-2001 12:34):
Moi drodzy 
Naprawde niektórych nie rozumiem.
Kupujecie drogie płyty np Verbatim za około 3 zeta.
Nie wiem poco jak kupicie Esperanze Black za 1,60 i macie wręcz to samo może o 20 lat żywotność krótszą ale teraz paczcie z punktu widzenia przeciętnego konsumęta.
Kopiujecie sobie super gierke na płycie Verbatim aby mieć gierke na 100 albo na 500 lat Nie wiem poco jak po 3 tygodniach grania wam się znudzi a po 3 latach wyląduje w koszu bo już wogóle w nią nie grtacie a wydaliście 3 zeta nie potrzebnie.
Ja nagrywam na esperanza black. To na[prawde solidna firma i po wielu latach można taka płytę odczytać bez problemu.
Co do CD-Rw to jednak polecam droższe ale po 500 set nagraniach trzeba ją wyżucać więc jak macie jakieś ważne dane to nagrywajcie na drogich cd-rw a jak zwykłe gierki lub programy to na tanich cd-r bo napewno za 20 lat wam te program się nie przyda.
Czy nie mam racji?
Pozdrawiam
aZo
|
A ktos Ci powie:
- ja Cie nie rozumiem po co kupujesz te esperanze za 1,60, jak mozesz kupic na gioeldzie za 0,80 gr i po 5 latach i tak ja wyrzucisz.
Teraz pytanie: czy taka plyta przezyje chociazby pol roku

Kupujac cos drozszego, i przewaznie lepszego (przewaznie) i mamy duzo wieksza pewnosc czy cos przezyje.
Jasne, jak chcesz grac w badziewsiasta gre przez tydzien to nagraj na byle czym (np. na BTC :-) a jak pracujesz w firmie gdzie musisz miec na 50 lat (przesada)zaarchwizowane cos tam to nagrakj na Verbie za 3 zile (3,50)
A z drugiej strony ... czy 3 zlote (3,50) to az tak wiele ? Jasne, jak nagrywamy komus to na byle shicie byle jak najtaniej, ale dla siebie zawsze nagrywam na czyms sprawdzonym...