Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.10.2003, 16:22   #13
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Kabel scrossowany to dopiero wstep do sukcesu. Jak mowia trzeba odebrac jeszcze modem i "wpuscic w kabel innternet"
To ciekawostka z mojej strony:
Ja zalatwialem NEO w srode i bardzo mi pasowalo pojechac podpisac umowe w czwartek, no wiec jak skladalem zamowienie na infolinii to sie spytalem czy mozna przyjechac nastepnego dnia do puntu sprzedazy ktory mnie obejmuje i podpisac umowe - okazalo sie ze tak . Spytalem sie rowniez czy istnieje mozliwosc rezygnacji z Sagema na co rowniez uzyskalem twierdzaca odpowiedz. No to tutaj koniec.
Czwartek
Przyjezdzam do punktu po kilkudziestominutowej jezdzie w korkach, czekam sobie w kolejce i podchodze w koncu do okienka. Co sie okazuje - moje dane nie zostaly zweryfikowane i nie moge podpisac umowy - no wiec sie troche zdenerwowalem, powiedziel mzeby zadzwonila do infolinii, to jej powiedza (zreszta jak dzwonilem poprzedniego dnia, to w infolinii mowili ze jak beda problemy to niech osoba sprzedajaca do nich zadzwoni), no ale pani wiedziala lepiej i z infolinia rozmawiac nie chciala. Spytalem sie jeszcze czy mozliwe jest podpisanie umowy bez zestawu z Sagemem - odpowiedz twierdzaca.
Piatek (znow to samo miejce lecz inna pani dzisiaj)
Dane sa juz zweryfikowane, wszystko przebiega zgodnie z planem ale co ?? pani mi nie chce sprzedac NEO bez Sagema. No wiec jej tlumacze co uslyszalem na infolinii i od pani ktora siedzi obok niej - no dobra pani postanowila sprawdzic te "rewelacje" - no i prosze - okazalo sie ze jednak moge wziasc bez Sagema, tylko musze podpisac oswiadczenie ze dysponuje sprzetem do odbioru i TPSA nie ponosi odpowiedzialnosci za mozliwosc odbioru NEO. Oczywiscie zaraz pani stanowczo stwierdzila ze JEDYNYM sprzetem ktory obsluguje Neostrade jest Sagem (mowila ze ma wlutowane specjalne plytki ) i nie wybraza sobie odbioru przez inny sprzet (bardzo plytka ta wyobraznia). No ale w koncu wszystko skonczyloby sie tak jak trzeba .....
Gdyby nie to ze nie dostaje rachunkow za NEO i jeszcze lepiej - nie moge sie doprosic zeby one przychodzily. Zadzwonilem na infolinie NEO to tam gosc wogole nie przyjmowal do wiadomosci ze taka sytuacja moze miec miejsce i nie wiedzial co wogole moglby zrobic z tym fantem, wiec powiedzial zebym skontaktowal sie z punktem w ktorym NEO zakupilem. Tam tez probuje sie dodzwonic przez ostatnie 2 tygodnie (o roznych porach dzwonie, rowniez rano ok 9.00, ok.13.00 16.00 i 18.00) i nie moge sie tam dodzwonic - ale zaraz kamu to zalezy na tym zebym placil rachunki - mi czy im. Dlaczego jak powiadomilem ich w jednym miejscu o tym ze rachunki nie przychodza to odsylaja mnie gdzie indziej Ja moge nieplacic, tylko zeby potem mi nie przyszedl GIGArachunek z odsetkami !!!
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post