Podgląd pojedynczego posta
Stary 18.10.2003, 23:34   #8
SoBal
Były user

Data rejestracji: 08.04.2002
SoBal zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Marius_The_Mad napisa***322;(a)
DOS - nie ma szans. Znasz jakiś soft dla DOSa, który nagrywa płyty i obsługuje współczesne nagrywarki ? W dodatku trzy na raz ?

Co do Linuxa - chyba byłoby to możliwe. Ale nie wiem, czy CDRDAO obsługują kilka urządzeń na raz.

Z changelog'a CDRDao: "Recording can now be started from the GUI. Simultaneous recording with multiple CD-recorders is possible if the hardware is suitable for it" wprowadzone w wersji v.1.1.3

Cytat:

Monitor można sobie odpuścić. Wystarczy klawiatura z kilkoma zaznaczonymi klawiszami i odpowiednio napisany batch. Oczywiście przy założeniu, że nie wystąpią nieprzewidziane okoliczności.
Trzeba by zająć się wyjątkami.

Cytat:

O ile się nie mylę, to nie da się tego zrobić bez wykorzystania i8050/51, a przy tych kosztach (procesor, płytka i cała reszta) chyba wygodniej kupić klawiaturę.
Tu by sie przydał Sid.

Cytat:

Apache ?? Nie wystarczy konto użytkownika o odpowiednich uprawnieniach + jakiś batch ? Wada: interfejs nie przyciągałby typowych użytkowników, a duplikator musiałby być podpięty do sieci.
To jest dobre rozwiązanie - podpięcie duplikaotra do sieci, przesyłanie obrazów do nagrania, kontrola, etc. O interfejs na razie bym się nie martwił, to akurat problem na później.

Cytat:
Jak na razie, najbardziej sensowny wydaje się być wariant z klawiaturą, bez monitora. Możnaby nawet zrobić jakiś mały panel z LEDami, podłączany do COMa albo LPT i sygnalizujący stan urządzenia, gdyby ktoś napisał dodatkowy program.
Na klawiaturze też masz LEDy. Klawiatura ma jeden minus - rozmiar i dodatkowe okablowanie (Wiem, jestem malkontenetem )

Cytat:
Twoim największym problemem jest na razie zmuszenie CDRDAO albo czegoś innego do stworzenia kopii płyty w locie i nagrania jej przy użyciu trzech nagrywarek na raz. Program musiałby też pracować w trybie, który nie powoduje przejęcia magistrali, jak ma to miejsce np. w przypadku Feurio. Nie wiem, jak to robi CDRDAO.

Poszukaj najpierw programu
Z tego co się doczytałem do teraz, to wszystko z CDRDAO powinno być OK. Pytanie do linuxowców, czy knopix to pociągnie ?