19.10.2003, 01:50
|
|
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
|
Cytat:
puch napisa***322;(a)
Z nikogo nie chciałem zrobić tego, co wspomniałeś!
Po prostu na podstawie podanych przez Ciebie danych wywnioskowałem to, co się nasuwa: do nagrywarki nie napływają dane dostatecznie szybko, żeby je zapisywać w sposób ciągły, i włącza się układ zabezpieczenia przed błędem opróżnienia bufora nagrywarki. Próbuję ustalić, dlaczego tak się dzieje, i myślę, że przy ogólnie mocnym sprzęcie, dysku twardym podpiętym do innego kontrolera niż nagrywarka, itd., tak się dziać nie powinno, przy założeniu, że po prostu zgrywasz istniejące już na dysku twardym pliki mp3 na płytę CD-R. W końcu czym różnią się takie pliki od innych plików, by z ich nagrywaniem akurat był problem?
Dlatego też wysnułem wniosek - chyba jedyny możliwy - że prawdopodobnie próbujesz pliki audio kompresować w locie do mp3 z innego formatu - o ile wiem, Nero to robi, ale kompresja do mp3 nawet mocnemu komputerowi może zająć parę chwil - w każdym razie dłużej, niż potrzeba na ich nagranie na płytę. Dlatego nagrywarka musi poczekać, aż komputer skończy kompresować kolejny plik, żeby mogła go nagrać. Wydaje mi się, że problem był już kiedyś poruszany na forum.
Spróbuj po prostu najpierw przekonwertować pliki do mp3, a potem nagrać je jak każde inne dane. Ewentualnie nagrywaj przy znacznie mnieszej prędkości zapisu, co powinno komputerowi dać czas na kompresję do mp3. Jeśli wtedy też będziesz miał podobny problem, to ja się poddaję, bo nie jestem w stanie nawet przypuścić, co innego może się dziać - zwłaszcza, że - jak piszesz - każde inne dane nagrywane są bez problemu.
|
puch  wiesz że ciebie lubię  dzięki i przepraszam za tamten tekst  ,masz <piwo>  ugoda przyjęta? problem rozwiązany przyczyna? raid
|