DMA mam włączone na 100%. Podłączałem taśmę w każdy inny sposób a nawet zmieniałem taśmę na inną bo myślałem że jest zepsuta. Przeinstalowałem Windowsa i instalowałem od nowa Nero i inne programy do wypalania. Zmieniałem systemy zapisu na wszystkie możliwe w mojej wypalarce. Nie wiem jak wyłączyć boornproof , smartlink itp. tylko znalazłęm możliwość wyłączenia systemu ochrony zapisu ale to nic nie daje. Zauważyłem też że na zwykłych płytach gorszych jakości też mi na 2% zatrzymuje wypalanie i bufor się wyłącza ale po kilkunastu sekundach włącza się znowu i wypala normalnie (z czarnym nośnikiem nie włącza się w ogóle tylko wiesza się nero), a czasami dzieje się tak samo jak z czarnymi i wiesza sie nero także. Nie wiem od czego to zależy bo raz wypaa a raz nie. CD-RW wypala zawsze ale na moment też się zatrzymuje na którymś procencie (w przypadku CD-RW nawet nie na 2% lecz na wyższym np. 4-7%). Na wolniejszych obrotach jak ypalam to tak jakby przerwa kiedy bufor się na 2% wyłącza była znacznie mniejsza i wypalarka tak się nie męczy przy tym (zazwyczaj jak się ma zawiesić to chodzi na pełnych obrotach, kręci się płyta zawaliście szybko i miga dioda read a czasami write). Dzięki za pomoc bo możliwe że te wszystki zabiegi z deczka zmieniły ten problem ale nadal nie można wypalać płyt z czarnym nośnikiem. Jeżeli nic z tego nie wyjdzie to pozostanie mi ona tylko do wypalania CD-RW bo do serwisu LG mam trochę daleko a internetowy serwis LG ma najprawdopodbniej gdzieś swoich klientów bo nie odpowiada na mejle)
Jeszcze raz dzięki za pomoc i jeżeli macie jakieś propozycje to chętnie spróbuję bo już gorzej być nie moze (no może troszeczkę gorzej

)