Podgląd pojedynczego posta
Stary 21.10.2003, 12:47   #9
ZiP
Wyjadacz

Data rejestracji: 09.05.2002
ZiP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ThanatoS napisa***322;(a)
Widze herezje chlopaki. HP wsrod aparatow cyfrowych to porazka, poza tym ze strasznie zzeraja energie z akumulatorkow to nic nie oferuja. Wystarczy poczytac troche na listach dyskusyjnych i zobaczycie ze to po prostu nic nie warte buble. Lepiej sie ogladac za Minolta, Canonem. Fuji nie polecam bo ostatnie modele S5000 i S7000 maja zbyt duza kompresje zdjec i wyglada to niezbyt ladnie
No to żeś mi teraz namieszał nieźle
Coś mi się wydaje, że nawet nie miałeś w ręce aparatu HP. A może jakoś udowodnisz to co napisałeś i podasz jakieś poważne argumenty na korzyść aparatów konkurencji (oczywiście w tej samej klasie cenowej)? Nie czarujmy się, konkurencja w tym samym przedziale cenowym oferuje sprzęt o wiele gorszy.
Weźmy za przykład sztandarowy produkt HP - PhotoSmart 945 (następca modelu 850) za 2668 zł. Jego najbliższy odpowiednik to Olympus C-750 za 2799 zł, Minolta Dimage 7Hi za 5938 zł, oraz Canon Powershot G3 za 3150 zł lub G5 za 3911 zł. Co prawda wzorowałem się tu tylko na parametrach, a nie na faktycznej jakości produktu, to jednak same liczby (szczególnie ceny, potem parametry) mówią za siebie. Być może HP to jest taka masówka (jak np. LiteOn lub LG wśród nagrywarek) - bardzo dużo osób to ma, ale część z nich narzeka - tylko że w porównaniu do pozostałych marek może to mylnie świadczyć o tym, że wszyscy klienci HP są niezadowoleni.