Dyskusja: Złożnie kompa
Podgląd pojedynczego posta
Stary 22.10.2003, 01:46   #5
Majonez
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 05.12.2000
Majonez zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
wlasciwie wszytko zostalo juz powiedziane ale moze swoje 5 groszy dorzuce

monitor lg f700p - na prawde polecam - mimo ze nie lubie lg to ten monitorek im sie udal - lub jakis lcd moze byc ciezko zmiescic sie w 3000 ale jak masz dojscie do jakiejs hurtowni to sie da

plyta - soltek ten co sid lub z wlasnego doswiadczenia msi k7n2 delta-l 420

proc - jednal wrzucilbym bartona 2500+

grafa - hmm tu sluchaj sida (ja mam odd niedawna HIS Radeon 9200 64MB (128 bit) i uwazam ze starczy mi na kolejne 3-4 lata a jezeli jakas gra bedzie miala wyzsze wymagania to niech sie pa..je bo to co teraz wymyslaja to sie w glowie nie miesci - niedlugo beda sprzedawac nowe gry razem z grafa bo ta w naszych kompach nie wystarczy )

muzyka - jak do filmow mp3 a nawet dvd to wbudowana w plyte (zarowno solteka jak i msi) spokojnie wystarczy

pamiec - o ile nie masz zamiaru bawic sie w oc to standard wystarczy polecam 2x256 w dualu lub 512 w jednej kosci - w tym momencie nei ma sensu kupowac mniej bo cena jest przystepna - jak chcesz cos wiecej to oczywiscie markowe

klawka - mimo wszystko polecam logitecha np deluxe lub internet - pisze niestety bo z checia kupilbym logitecha gdyby ktorys mial ergonomiczny ksztalt - a tak musze meczyc sie na swojej chicony - polamanej brudnej i w ogole

mysz - jezeli starczy kasy to logitech mx500 jak nie to a4tech wop35

nagrywara - mysle ze liteonik spokojnie wystarczy a placenie wiecej za jakies gadzety mija sie z celem

flopa jednak bym kupil bo zawsze ktos do ciebie moze z dyskietka przyjsc i co wtedy - fakt ze moj to dyskietke lyka raz na miesiac hehe - ale jak juz bys bral to szukaj samsunga bo ktos u nich pomyslal i zlacze zasilania jest z odpowiedniej strony

obudowe juz sam wybrales

wentylator - daj lepiej wiecej i kup jakis z miedziana podstawka i z regulacja obrotow - cisza jest warta sporych pieniedzy

listwa - no tu juz ciezki wybor - hehehehehe

dysk - 80 lub 120 samsunga z serii 7200 moze byc z 8 mb cache z tego co pamietam to modele zaczynajace sie na sp
na prawde najcichsze dyski chodza pieknie - mam 120 ale 5400 jednak jak na chate to nie zauwazysz roznicy w transferach - te pare sekund przy kopiowaniu mnie nie zbawia

- - - - - - - - - - - - - - - - - - info - - - - - - - - - - - - - - - - - -
66 zarejestrowany użytkownik
Pierwszy Moderator/Administrator
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Majonez jest offline   Odpowiedz cytując ten post