echhhh, cos nie tak sie na tym swiecie dzieje, ja, kupilem Teac'a glownie z powodu jego jakosci nagran i jakiosci wyrobu, jego jakby nie zniszczalnosci, myslalem ze taki Teac to minimum 5 latek, a Lite-On uwazalem za jeszcze mlada firme ktora robi tanie, dobre sprzety, ktore moga byc awaryjne i pewnie szybko sie ludziom popsujom........
........ale tak nie jest, ludzie zobaczcie na Forum co drugi post to "zepsuty Teac Cd-W540E"....cos sie dzieje, i powiem tak ja naleze do gląbow ktorzy kupili sobie teaca 30zl\50zl taniej niz kupili by w sklepie wersje OEM\BOX(30zl\50zl bylo dla mnie troche duzo ale w wydatku rzedu 300-400zl

).....
.....ja go kupilem bez gwarancji, a wiec jak mialem problemy z moim sprzetem(moj ma dziwny bios 2.4A), to nie moglem nic poradzic, nie nagrywal mi 12 tylko 10(biosu 2.4A nie da sie zmienic), jak nagrywal to(taki moj stary problem teraz przytocze) w Nero CD Speed wychodzily "dziwne rzeczy" tzn. inne predkosci niz ja nagrywalem(chce tesz podkresli ze koledzy ktorzy kupili sobie jeden Yamaha'e F1, a drugi Lite-On'a x40 - blizniak predkosciowy mojego Teac'a, nie mieli NIGDY zadnych problemow z nagrywarka nawet nie jekneli na nia....).....
.......Ostatni moj problem z wyplara to to ze nie nagrywala mi na Win 98(blad Communication Faulire - z wyja tkiem CloneCD), w win 2000, narazie niby wszystko o.k. w Fuerio nagrywa muzyke pieknie(6 CDaudio), Nero jeszcze nie instalowalem, ale za to jest cos naped od "mojej ery" win 2k otwiera sie ok.3-4mm za malo nie zawsze plyta wychodzi(trzeba pokombinowac, ale reka mozna delikatnie wysunac tacke i plyta wychodzi jak kiedys bez problemu), to jeszcze nic, odkrylem teraz jeszcze ze ostatnio po instalacji chcialem zainsalowac EAC(zrobilem to), ale probujac ripowac do Cue-sheet(wav), cos sie dzieje tak wywala plyta, wydaje ci sie zecaly naped sie rozwala ,jakby plyta eksplodowala w napedzie.....probowala inna ale robi sie taki bajer ze odczytani indeksow schodzi mu ok. 10 minut na jeden.......(ale ta sprawa nie jest jeszcze przezemnie zbadana - brak czasu).........
Proponuje zrobic jeden przyklejony topic z problemami tej nagrywarki.........