Podgląd pojedynczego posta
Stary 26.10.2003, 00:50   #21
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
ZiP napisa***322;(a)
Po pierwsze topic przeczytałem bardzo dokładniem, więc nie sugeruj mi, że tego nie zrobiłem. Po drugie manuala do programu nie czytałem, ale to dla mnie jest oczywiste, że zwykłe zdjęcie się nie nadaje! Ale co z tego skoro i tak za każdym razem mam tysiące błędnych pixeli? Kombinowałem z różnymi ustawieniami aparatu. Być może przyczyna tego wyniku leży w złym ustawieniu programu, ale moim zdaniem zdjęcia są ok - nie ma żadnych złych pixeli. To jedynie program jest na tyle niedorobiony, że drobne odchylenie barwy uważa za uszkodzenie. Po trzecie i ostatnie staram się pisać zawsze treściwie i na temat, nie mam w zwyczaju z kogokolwiek się naśmiewać. Pisząc tamtego posta sądziłem, że o decyzji odesłania sprzętu do serwisu przesądził wynik z programu. Jeżeli jednak faktycznie Twój aparat ma uszkodzone pixele, które widać gołym okiem, to zrobiłeś jak najbardziej słusznie. Mnie jednak nic do tego, wyraziłem tylko swoje zdanie.
...Wiec manuala powinienes przeczytac.
Programu sie nie da ustawic, zadnych settings tam nie ma, odpalasz zdjecie i tyle.
Piszesz, że przeczytales bardzo uwaznie topik, a za chwile piszesz "sądziłem, że o decyzji odesłania sprzętu do serwisu przesądził wynik z programu(...)". wedug mnie przeczy to sobie, ale szczegul.
Program jest zamieszczony miedzy innymi na profesjonalnej stronie przeznaczonej dla uzytkownikow Olympusow, wiec jednak swiadczy to nieco o jego funkcjonalnosci.