Mam problem !!! Udało mi się znalesci bios do COMBO 52 LG i spróbowałem go wgrać do 48. Całość operacji dokonałem w WIN XP przy pomocy flasher-a LG. Kiedy wykrył 48 podmieniłem mu plik BIN z biosem i ruszyło. Całość operacji przebiegła gładko. Po ponownym uruchomieniu mam 4520B. Mapęd czyta płyty, odtwarza DVD (i to bardzo szybko). Chciałem sprawdzić jak sobie radzi z zapisem i zaczołem od CD-RW. Nagrało się niby OK ale NERO nie umie już zweryfikować nagrania.

Płytę wykasowałem i spróbowałem ponownie. I znowu to samo.

Nie próbowałem już nic więcej i postanowiłem powrócić do 48. I tu zaczeły się schody. Flasher LG stwierdził że to nie 48 i odmówił współpracy. No dobra spróbuję w dosie. MTKFLASH 1.55 nawet nie rusza tematu po prostu po wpisaniu komedy DUPA

. Spróbowałem też metodę siłową. Tak się składa że mam drugie COMBO 48 (nie przerobione). Odpaliłem Flashera pod WIN i rozpoznał napęd. W tej chwili wypiołem 48 a na jego miejsce wpiołem to przerobione. Flasher myślał, myślał..... i nic nie wymyślił. Wywalił błąd niezgodności i koniec

. Jeśli ktoś ma jakś pomysł bądź sugestje proszę o nie. Napęd był podpięty jako MASTER na DRUGIM IDE i to sam. A może ktoś wie czy flasher do 4520B pod dos o nazwie JC4 ma mozliwość wykasowania biosu bez wgrywania nowego ? Podmiana BIN - a tutaj nic nie daje.

Jak ktoś chce to dołączam BIOS sprawcę problemów.