Więcej w sprawie tej kopii co masz to ci nie doradzę bo jak mówiłem wczesniej nie mam panoramicznego TV to nawet nie wiem jak tam standardowo wygląda sprawa napisów.
A nie możesz w samym TV zmniejszyć obrazu (zoom na "-").
Jedynym rozwiązaniem będzie ponowne zremasterowanie filmu ale tego to jednym programem i prosto nie zrobisz.
Najpierw musisz wyripować strumień video .m2v, potem napisy to tekstu w formacie SRT i skonwertowac do SSA (albo od razu SSA jak się da), wyripować strumień AC3, na podstawie napisów SSA stworzyć napisy dla wybranego programu do autoringu (najlepszy wydaje się Maestro i Reel) i w programie do autoringu zebrać to do kupy, zrobić menu (o originalnym możesz zapomnieć), chaptery, zmasterować i wypalić.
Ripowanie video i audio możesz zrobić np. SmartRipperem, napisy wyripować SubRipem (zdaje się że on zapisuje również do SSA, a jak nie to są konwertery z SRT do SSA). Mając strumień m2v, strumień AC3 i napisy w SSA poczytaj o złożeniu tego do kupy w wątku "divx/xvid do DVD PAL + polskie napisy" czy coś podobnego, zaraz na samej górze listy tematów w tym dzi9ale forum.
Software:
AviSynth, VobSub, SSA, CCE, DVD-Lab Pro, PGC Edit, ImgToolClassic, DVDDecrypter, Nero 6
|