Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
zgodze sie w zupelnosci - po czesci dlatego ze gf3ti500 to straszna siekiera [8500 porownywalbym predzej do gf3ti200] a po drugie ze nvidia faktycznie (w tym przedziale cenowym) dysponuje mocarniejszymi kartami - choc wg. mnie brak im finezji cechujacej karty ati - objawiajacej sie np. lepsza ogolna jakoscia obrazu, i wspanialym anizo - zjadajacym malutko zasobow a dajacym naprawde powazny bonus do jakosci
bo co do potegi, mocy i absolutnego rulesowania 9800pro full wypas to sie chyba zgadzamy? [tylko szkoda ze to takie drogie...]
|
8500Full porównuje sie z Gf4Ti 4200

- chodź niewiem czemu - toż to 2 vertex shadery w Gf4Ti vs 1 w 8500 i wogóle wyższy technologicznie silnik - 8500full jest dużo wydajniejszy od gf3 ti 200 raczej porównywalny a nawet lepszy niz gf3 ti 500.A ja dalej obstaje przy swoim że wole mieć uaktywnione AA niż anizo

wg mnie lepsze efekty daje AA przy czym Ati posiada równie dobre choź nawet może lepsze (posiada AA aż do wersjii x6 nvidia 4x(S - Tylko d3d ))ale powoduje potworny spadek wydajności doschodzacy do 50-60% u nvidii 25-30% (dzięki HRAA).
Ale to zalezy kto co lubi bo na Anisotropic filtering w Ayti prawie wogóle nic nierobi tej karcie spadek wydajności jest śladowy ~2-3%
A u nvidii dosyć znaczny dochodzacy do 15-20% w anisotripc x8
Ati 9800Pro roolz