Podgląd pojedynczego posta
Stary 30.10.2003, 09:15   #146
boski-cezar
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.10.2003
boski-cezar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
esem napisa***322;(a)
Spróbujmy podsumować Twój problem:
zakładam, że 4in1 masz zainstalowane (najnowsze). WinXpSp1 z wszystkimi patchami. Aspi też. Taśmy łączące napędy są zdrowe (szczególnie 80 żyłowe). Napędy są odpowiednio wpięte w taśmy. Zworki na napędach też są poprawnie ustawione.
Któryś z napędów optycznych (który? - pewnie nagrywarka?) po użyciu Alcohola zmienia tyb z UDMA2 na PIO4 ale tylko w pewnych okolicznościach: w momencie gdy zmieniasz płytkę w napędzie nie wychodząc z Alcohola. Po restarcie komputera wszystko wraca do normy. Czy dobrze zrozumiałem Twój problem?
A jak wygląda sytuacja w np. Nero, Clone?
Czy próbowałeś zamienić miejscami CD-RW i DVD? 8)

Włąśnie ,że nie zupełnie tak jest do końca po restarcie dalej jest pio trzeba odinstalować pomocniczy kanał ide i dać skanowanie w poszukiwaniu zmain sprzętowych i system automatycznie znajduje pomocniczy kanał ide i dvd i nagrywarke.Naturalnie wtedy oba kanały ide pracują spowrotem w udma2(a co do tego który napęd zmienia sie na pio to zależy raz dvd raz nagrywarka tu nie ma reguły).
Nagrywam jeszcze w nero i tu faktycznie bij zabij niepamiętam czy nero mi takie numery robiło....HMMM ,będe musiał sie przyglądnąć tej sprawie jak płytki bede wypalał.Pozostałe sprawy które wymieniłeś mam.