|
oczywiscie - wystarczy ja sformatowac
jezeli formatowanie nie chce ruszyc (bo incd/pocketcd czy czego tam uzywasz blokuje dostep do plyty) to wylacz program zapisu pakietowego , wyjmij i wloz plytke do napedu i luzik
ja bym jednak zastanowil sie nad pozostawieniem jednej plytki w formacie udf - masz cos jakby wielka dyskietke czy wrecz dysk twardy - niezastopione do robienia kopii wersji roboczych, na ktore szkoda cdr bo sie zaraz zdezaktualizuja
pozatym wygodna metoda przenoszenia danych miedzy kompami (udf jest czytany przez linuxy, maki, winxp i win2003, starsze winy po zainstalowaniu sterownika)
odradzam tylko formatowanie w udf plyty cdr - traci co prawda duzo mniej na pojemnosci i wygodnie sie ja potem nagrywa, ale jej odczyt to tragedia - ogromne opoznienia
pozdro
btw: donagrywania w udf najlepiej uzywac DirectCD z pakietu WinOnCD - gwarantuje najwyzsza kompatybilnosc, poniewaz jako jedyny ma wersje na wszystkie platformy, i jako jedyny wrzuca na ta plyte zawsze dzialajacy steronik do systemow z rzodziny win9x (incd ma z tym problemy)
|