Dyskusja: Zagadka Einsteina
Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2003, 08:46   #43
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Y@nkee_PL no to pojechales ^_^ ki diabel w tym siedzi to ja nie wiem ^_^

ale mam cos dla Was - proscizna w sumie

Mamy wage szalkowa, na ktorej mozemy dwa razy wazyc (dla trzech to jazda by byla nieziemaska, wiec dwa ). Naszym zadaniem jest okreslenie liczby kulek spelaniajacych kazdy z ponizszych podpunkow (trzy podpunkty to trzy zadania - czyli 3 rozwiazania). Generalnie wszystkie kulki sa identyczne, tylko jedna ma inna mase (nie wiemy czy jest ciezsza czy lzejsza):
1. dla ilu kulek w dwoch wazeniach jestes w stanie wskazac ta inna i podac czy jest ona lzejsza czy ciezsza?
2. dla ilu kulek w dwoch wazeniach jestes w stanie wskazac ta inna bez koniecznosci podawania czy jest ona lzejsza czy ciezsza?
3. dla ilu kulek mozesz podac czy szukana kulka jest ciezsza czy lzejsza, nie musisz za to jej wytypowac?

pozdro i powodzenia
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post