Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2003, 09:23   #3
tizzastre
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.11.2003
tizzastre w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wczoraj walczylem z tym pol nocy.. zaden z programoow nie pomogl.
wszystkie wypisywaly ze albo jest ok. albo jest 1 w 1 katalogu i nic wiecel.. i oczywiscie ze nie do odczytania i nie do naprawienia. jedynie CD/DVD Diagnostics 2.0.2 & CD-R Diagnostic v1.72 nie byly w stanie wogole odczytac plyty. wrocilem wiec do badcopy. dzieki mode 2 udalo mi sie odzyskac kolo 30% zawartosci plyty. ozywiscie tylko te mniejsze pliki, wszystkie wieksze przepadly. wiec juz nie jeste ak zle. jest 1 sprawa ktora mnie zastanowila. badcopy 3.72 po skanowaniu plyty wypisal ze 100% jest uszkodzone i nie da sie nic odzyskac (mode 2), natomiast jakas stara wersja 3.5 czy 3.6 ktora znalazlem na jakims cd poinformowala mnie bardzo ladnie ze 15 pierwszych sektorow jest spapranych a ze reszta jest ok ... odzyskala z 500 mega danych (z 700) lecz kolo 300 z tego jest i tak uszkodzona. jeszcze bede kombinowac z nowa wersja... ciekawe czemu nic sie nie doszykala. czy ktorys z innych programoow obsluguje taki sposob zgrywania jak mode 2 w badcopy? moze udalo by sie uratowac cos jeszcze.

SEBAwl dzieki za odpowiedz .. zainstaluje te drivery i zobacze co sie dzieje.
tizzastre jest offline