Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2003, 17:15   #109
kdomon
Gość

Witam

- Czy DVD2DVDR ma jakieś wymagania na system operacyjny który preferowany
- Najpierw miałem Win98SE_Pl - ale po uruchomieniu DVD2DVDR [Ver.1.52] i zaznaczeniu wszystkiego wg instrukcji nie zobaczył filmu i w efekcie nie można było pozaznaczać wybranych ścieżek audio i tekstów.

- Zainstalowałem WinXP PL ***8211; przy uruchomieniu wyrzucał komunikat ***8222;... No Driver ASPI ...***8221; i się przewracał.
- Zainstalowałem Driver Adaptec***8217;a. Tak swoją drogą to po co mu to
- Poszedł czyli uruchomił się i zobaczył płytę.

- Następnie musiałem zripować pliki innym programem gdyż DVD2DVDR tego nie chciał zrobić. Spróbowałem posiadanego SmartRipper***8217;a ale przy próbie uruchomienia przewalił system [tak po prostu jakbym zrobił reset], tak samo zachował się jeszcze jeden. Metodą prób i błędów uruchomiłem skrypt SmartRipper***8217;a ***8222;NoAspi***8221;[w jego katalogu]***8211; i to przeszło == znowu się zastanawiam po co to ASPI
- Skopiowałem pliki na dysk.
- Po drodze musiałem sciągnąć inny CCE bo przez pomyłkę miałem zły czyli CCE Basic. ***8211; swoją drogą czemu ten nie chciał pójść jaka jest między nimi różnica
- Ale nie poleciał dalej, zburzył się że nie może stworzyć pliku powyżej 4Gb ***8211; ok. poprzerzucałem dane przerobiłem partycję na NTFS. ***8211; w zwiąsku z tym moje wcześniejsze pytanie o systemy zagęszcza się do wyboru między NT40 a XP
- Później jeszcze musiałem źródłowe VOB***8217;y przerzucić gdzie indziej bo mu było mało miejsca {12GB} :-/ .
- W między czasie miałem trochę problemów ze sprzętem który mi się przewracał w losowych momentach , najpierw myślałem że to system, ale później musiałem przełożyć kompa do starej obudowy którą na szczęście miałem. Pomogło == Zasilacz ATX ***61516;

- Ruszył przeróbkę ***8211; doszedł do miejsca gdzie trzeba było wpisać mu z palca tak jak pisaliście [Dzięki] w pewnym momencie miałem jeszcze problem co wpisać [Chaptery] - w instrukcji GELO_5 NIE BYŁO tego - domyśliłem się że muszę wybrać jeden z dwóch plików które były wybrałem chyba na szczęście ***8222;CellTimes.Txt***8221; ***8211; później doczytałem w innym miejscu że CobraVerde to napisał.

- Ruszył dalej ***8211; później nie wiem co się stało czy się zwiesił, czy przerwał pracę czy działał dalej ***8211; wyrzucił błąd ***8222;... no buffer underun ...***8221; ***8211; lub coś w tym stylu i nic nie robił dość długo bez żadnych zmian, więc zakończyłem to [chyba przez anuluj] może zrobiłem źle ale po dwóch dobach walki {31X 17-23 1 i 2 XI od rana do wieczora} miałem już dosyć [zwłaszcza żony która traciła już cierpliwość do moich wyczynów] == co to za błąd i czy powinienem go zignorować i czekać dalej
- W efekcie po sprawdzeniu mam dobry film ale bez tekstu ***8211; nie wiem czy mogę to jeszcze jakoś naprawić == np. czy mogę uruchomić IfoEdit***8217;a z palca i wykonać to co on miał zrobić z automatu

- Jeszcze jedno jak się pozbyć tego ***8222;pięknego***8221; niebieskiego prostokąta CCE ??

Z podziękowaniami
Krzysztof
  Odpowiedz cytując ten post