Podgląd pojedynczego posta
Stary 03.11.2003, 18:50   #11
Lesli
Bywalec

Data rejestracji: 01.11.2003
Lesli zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Nulek napisa***322;(a)
Do Lesli:

Tani śmieć Datex, powiadasz... to wszystko wyjaśnia.
Niestety, trzeba się pogodzić z faktem, że 411S jest wybredny jeśli chodzi o płyty "minusowe". Nawet w najnowszej wersji firmware. Lite-On opracowuje strategie zapisu dla różnych płyt i z pewnością sytuacja się poprawi. Na razie trzeba wypalać na sprawdzonych markach płyt. Warto też wiedzieć, że zdecydowanie mniej problemów sprawiają Litkowi płyty "plusowe". Zresztą markowe płyty tanieją, w Gliwicach można kupić VERBATIM DVD-R 2x za ~8 zł.

Nulek

jak tak mówisz to pewnie tak jest, bo koleś właśnie przerobił firmware na 02 i wypalił jeszcze nie wiem na czym (ale też jakaś taniocha pewnie - tylko że nie RW) i wszystko ok. Nie wiem jeszcze czy jednak nie ma wpływu data produkcji litka ja mam jeden z pierwszych wypustów a on jeden z nowszych. Mam jeszcze śmieciowate DVD- i tak mi szkoda było robić na kosz, ale zaraz wypróbuję.
Zastanawiałem się jeszcze czy jest sens bawić się w przeróbki i związane z tym straty (na testowanie DVD-r) czy nie lepiej kupić multi przy tak niewielkiej różnicy w cenach Litonków?
A tak nawiasem już zupełnie pozdrów Gliwice od Słupska (znad morza)(Gliwice to prawie moje rodzinne miasto, ale daleko żeby tam kupować płytki)
Pozdrowionka
Lesli jest offline