Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.11.2003, 14:38   #1
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Dziwne zawieszanie systemu w98

Witajcie.
Mam problem z zawieszaniem systemu w98. Dzieje się to, gdy łączę się z internetem - sposób nie ma tu zbytnio znacznienia (kiedyś modem Zoltrix, teraz neostrada).
Ale ciekawostka jest taka, że najczęściej dzieje się to przy użyciu mozilli, często w Operze i rzadko w IE. Łączenie przez Total Commandera na ftp, aktualizacja bazy wirusów i upodate antispy nie powoduje błędów. Zatem generalnie winę ponoszą przeglądarki.
Było podejrzenie, że to java doprowadza do błędów, ale teraz po reinstalowaniu systemu nie ładowałem jeszcze opery z javą ani innych.
Dodam, że zawieszenia mają charakter przypadkowy - czasem coś da się pooglądać w necie, a czasem zawiesza po chwili od wpisania adresu strony.
Dziwność ta ma trzy stopnie:
1. dzieje się to tylko w przypadku przeglądarek i programów pocztowych (generalnie łączenie z internetem)
2. na win2000 nie zauważam tego problemu (jeszcze raz to sprawdzę)
3. najciekawsze - zmiana karty grafiki (Matrox Millenium G200 na jakąkolwiek inną) likwiduje problem.
Macie jakąś koncepcję na ugryzienie problemu? Bios Mobo zmieniałem, bios grafy zmieniałem - bez wpływu.
Normalna biurowo-domowa praca karty gr. jest bez zarzutu. Obraz ładny, ostry, kolory wysycone. ??
Karta oryginalnie nie ma radiatora i troszkę ciepła jest, ale nie przeszkadza to np. obejrzeć film po kilkugodzinnej pracy biuriowej.
Miłego dnia
Proszę, pomóżcie - nie stać mnie na zakup nowej karty.
Fantomas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online