Kurcze, ja nie wiem, kolejno mialem tak: LTR 24102B, 40125S, 48125W i S, 48246S (potem przekrecilem go na 52246S), a teraz mam 52327S. I nie wiem jak to sie dzieje ale nigdy zadnych problemow z zadnym z tych modeli LiteOn'a. A zaglerka biosami tez nie jest mi obca

Dlatego jakos trudno mi sie zgodzic z takim generalizowaniem, ze dajmy na to model 52327S jest modelem wadliwym. Owszem, nie przecze ze ludzie maja problemy ale nie do konca jestem sklonny sie zgodzic, ze przyczyna jest wada kostrukcyjna tego wlasnie modelu. Wiekszosc moich znajomych (za moja zreszta namowa) posiada same LiteOn'y i starsze modele Teac'ow. I jesli byl z nimi jakis problem to zawsze jego zrodlo lezalo poza nagrywarka. A wiem o kazdej takiej awarii bo sam wszystkim znajomym serwisuje kompy. Raz tylko wymienialem model 48125s ale padl po awarii zasilacza komputera. Mimo to w hurtownii bez problemu wymienili na nowy egzemplarz. Patrzac na te posty o problemach z 52327S zastanawiam sie czy moze jakas partia tych nagrywarek nie byla feralna. Ale i to jakos do mnie nie trafia. Nie wiem, sam sie zastanawiam skad sie biora te problemy