Dyskusja: zabawne historie
Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.11.2003, 19:58   #26
simensm35
Bywalec

Data rejestracji: 10.08.2002
simensm35 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[QUOTE]KarolluZ napisa***322;(a)
[B]albo na przykład taka akcja... byłem raz u koleżanki z twardym bo chciałem sobie coś przegrać...

Witam wszystkich!
Miało być na wesoło , więc wesoło zapytam:czy koleżanka ucieszyła się jak przyszedłeś z twardym?^_^
Teraz na poważnie.
Myślę że informatyk to coś więcej niż przeciętny składacz komputerów, jakim jest każdy z nas.Bo chyba każdy kiedyś coś wkładał lub wymieniał albo unowocześniał w swojej maszynce.To nie wymaga specjalistycznych studiów, ani dogłębnej wiedzy na temat zasady działania danego podzespołu, wystarczy odrobina logicznego myślenia i zdrowego rozsądku z dodatkiem odrobiny wiedzy o współdziałaniu poszczegulnych części kompa żeby pokusić się o samodzielne złożenie maszyny naszych mażeń(czytaj "naszych możliwości finansowych".)
Nie mam zamiaru ani tym bardziej wiedzy żeby definiować pojęcie informatyka, to już zostało tu zrobione przez bardziej uczonych w tej dziedzinie niż ja. Zgodzicie się, że genialny matematyk lub konstruktor nie musi być doskonałym cieślą lub mechanikiem i odwrotnie.Co do błędów, to popełniał i będzie popełniał je każdy z nas.Sztuką tylko jest umieć przyznać się do nich, a nie maskować braki wiedzy albo umiejętności pseudofachową mową i wyrażeniami rodem z czasopism. Co zaś do "Komputerświata"-przyznać się z ręką na sercu który z nas, szczególnie tej młodszej części forumowiczów, nie skożystał na tej lekturze?
Żałować należy takich "fachowców" jak w "Usterce"(nie widziałem odcinka "informatycznego",ale oglądałem "elektryczny")bo sami robią sobie baaardzo negatywną reklamę.
Pamiętam mój pierwszy kontakt z komputerem, to był C-64, uwczesny cód techniki, przynajmniej dla mnie. A pierwzy PC?^_^ "Co to jest ten START?,a w ogóle gdzie to jest?"
Teraz to jestem na tyle "obcykany" że mogę pomagać, przynajmniej na początku, tym co zaczynają.Gdzieś po pół roku to oni udzielają rad mnie, ale początek był moj!8)

Teraz nieco wazeliny.
To forum jest jednym z lepszych, o ile nie najlepszym z tych jakie odwiedzałem, a skakałem po różnych dość często po instalacji stałego łącza.Wiadomo, człowiek ciekawy świata jest i kożysta z "okna na świat" jak często tylko może(może coraz żadziej bo dziatwa dorasta i byle tłumaczenie "bo sie coś zepsuło"nie wystarcza).Kultura wypowiedzi, zawsze pomoc i konkretne porady to tutaj norma.Na innych (nie wszystkich)normą było:cioty, głupki, matoły,jełopy, że wymienię tylko co kulturalniejsze określenia, a wszelkie normy pobiło forum polonijne w USA.Cóż, polak potrafi.
Wybaczcie przydługi wywód.
Pozdrówka ,Simensm35.
simensm35 jest offline   Odpowiedz cytując ten post