Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.11.2003, 19:36   #4
Nulek
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 04.09.2003
Nulek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Heh, to ja dla równowagi napiszę coś pozytywnego
Mam 401S@411S od 2 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolony. Wypaliłem pomyślnie 26 płyt różnych formatów i producentów. Uważam, że to był jeden z moich najbardziej udanych zakupów.
Dlaczego w takim razie tak wiele osób raportuje problemy? Pozwolę sobie zauważyć, że ludzie narzekają na wszystkie nagrywarki, również Pioneer A06, Plextor PX-708A, NEC 1300 itd. Poczytajcie sobie zagraniczne fora dyskusyjne, żeby sobie rozszerzyć horyzonty
Ponieważ Lite-On jest bardzo popularny ze względu na niską cenę i możliwość przeróbki, więc znalazł wielu nabywców. A im więcej osób użytkuje dany model, tym więcej pisze postów na grupy dyskusyjne. Użytkownicy zadowoleni ze sprzętu raczej nie piszą, bo i po co? Zazwyczaj piszą ci, którzy mają jakieś problemy. Ot i cała tajemnica, dlaczego można odnieść złe wrażenie czytając posty.
Proszę mnie źle nie zrozumieć, nie twierdzę, że Lite-On jest idealny. Nie mam też zamiaru go reklamować i odradzać inne nagrywarki. Każdy kupuje, co chce. Chciałem tylko wykazać, że są użytkownicy zadowoleni z tego modelu i jestem pewny, że jest nas wielu.
Nie można generalizować i wydawać o czymś opinii na podstawie liczby osób negatywnie się o tym wypowiadających, jeżeli nie zna się liczby osób wypowiadających się pozytywnie. To taka ogólna uwaga na zakończenie mojego przydługiego postu.

Nulek
Nulek jest offline