Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
w programach do skladu - na 99%, w wordzie? w moim (97) nie udalo mi sie - ale wiem jak popularne sa wordy 2k3 - moze tam sie juz da...
po zastanowieniu sie polecalbym jednak robote w photoshopie - wada bedzie to ze jesli bedziesz chcial kiedykolwiek dokonywac poprawek to musisz trzymac zbior przejsciowy w formacie natywnym (duuuuuzym) zeby miec zapisane warstwy i uzyte efekty - a nie tylko gola bitmape ktora edytyje sie dosc marnie
jesli masz awersjie do piractwa to sprobuj triala psp 8.0- widzialem ostatnio u nich na stronie bodajze 30dniowa wersje
|
No to zobaczymy, czy mi sie uda. Ostatnio skanowalem koledze obrazki (jego rysunki) w duzej rozdzielczosci (1200dpi), zapisywane jako BMP i komputer naprawde nie mogl sobie z tym poradzic. Nie chodzi oczywiscie o procesor (2000+ XP), bo tego zuzycie nie przekraczalo 3 - 5 %, ale o zuzycie pamieci, ktorej wolne poklady dochodzily do 1MB. Jednak 256MB ramu (nawet DDR333) to przy obrobce wiekszych plikow graficznych troche za malo. Zwlaszcza przy Windowsie XP, gdzie nawet teraz, kiedy nie robie nic (poza sluchaniem muzyki z Winampa) wonych jest jedynie niecale 80MB.
Ale sprobuje pobawic sie tym Photoshopem, a noz cos mi z tego wyjdzie