Cytat:
kapago (02-01-2002 19:24):
nagrałem jedna gre psx-ową na cd i pod windowsem była widziana i nawet szła na emulatorze ,ale niestety na konsoli nie działała i czy wazna jest wtedy prędkość nagrywania no w ogóle czy ktoś by mi krótkiej instrukcji udzielił na ten temat.....pozatym nagrałem tez gre psx copy cd spod pliku bin w nero -niby nagrało ale potem pokazało ze niema nic na cd-ku napęd cd zasymulowałem "daemonem"
|
no wiec od poczatku. gry z psx'a nagrywaj tylko cloneCD(ja wiem ze cdr-win jest cool ale clone rulez). To jest wazne! opcje sa standardowe - czytasz subchanele z data i audio tracks, a potem dajesz przy nagrywanieu "don't repair subchannel data" czy cos takiego. sprawdz najpierw czy twoja nagrywarka jest kompatybilna z clonecd.
nie wszystkie gry pojda na konsoli(niektore wykrywaja "tloka" i nie pojda jesli znajda) - nie sugeruj sie emu, ani odczytem na pc.
czemu clone cd ktos spyta? cdr-win ma nie do konca wyjasniona sprawe z kopiowaniem subchaneli(jak ktos skopiowal nim ff8 to pewnie wie o co chodzi:-). poza tym jednak clone jest kompatybilny z wieksza iloscia nagrywarek i jest wersja testowa na 21 dni( mozna rewaluowac :-)
i pamietaj mozesz kopiowac tylko te gry ktore sam posiadasz(oryginaly)! i mozesz posiadac tylko jedna kopie naraz! jesli sprzedasz orginal to niszczysz backup!
to tyle w kwestii legalnosci ;-) wszystko poza to na wlasne ryzyko
pozdrawiam Batou