|
[QUOTE=donvit]No chłopie raz, że mi zaj***** pomogłeś, to jeszcze teraz zabiłeś mi ćwieka. Faktycznie radz sobie to moje kino domowe z nośnikami RW, na co sam mam dowód. Godzinę temu zrippowałem film na HD (DVDDecr.) i wypaliłem Nero 6.0 DVD Video na Platinium DVD+RW. I chodzi jak burza. Jestem wniebowzięty. Faktycznie, ci goście z Panasonica nic nie wiedzą. ........
Witam!!!
Jezeli chodzi o DVD PANASONICA to jest moj 5 model zaczynalem od a-350......i tak faktycznie jak mowia panowie z PANASONIC niektore model tej firmy nie czytaja dvd-+r czy cd-r/rw.....lecz tak naprawde niektorymi nosnikami mozna oszukac elektronike PANASONICA...bardzo dobrym przykladem moze byc cd-rw firmy tdk na ktorym nagran muzyka smiga ostro na wiekszosci dvd PANASONICA...model o ktorym pisales i posiadasz mamy na wypozyczalni i jest to z mojej oceny model zarowno bardzo dobry jezeli chodzi o orginalne plytki dvd (dobra korekcja bledow) pisze to bo nasze dvd przemielilo okolo 2000 tys plyt w wiekszosci wszystkie smigaly dobrz gdzie okolo 1000 z nich u klientow byly problemy..a teraz druga strona medalu ten odtwarzacz ma naprawde problemu z dvd-r / dvd+r.. rw i ta naprawde roznych firm tdk,dysam,esperanza,memorex,akos,mmore,verbatim,em tec..itp..
I TERAZ TAK...jezeli chodzi o zloty srodek ktorego tak naprawde nie ma
takiego ale moge podac zblizony do zlotego....
Jezeli chodzi o plytki to TDK-R/RW GDZIE NA 10/9 CHODZI PRAWIDLOW napisalem do konca bo nie liczy sie to ze plyta wystartuje lecz bedzie chodzila do konca w 100%..lecz zdaje sobie sprawe z kosztow tdk=11zł i dlatego przychodzi dla tego otwarzacz esperanza lecz tylko dvd-+r nagrana tylko i wylacznie z predkoscia 2.4 koszt tej plytki to 6zl lecz proporcja jezeli chodzi o dzialanie na stacjonarnym dvd jest tez mniejsza czyli na 10 wypalonych 6 chodzi w 100%..i jesz zostala nam jedna plytka dvd+rw Mmore ktora startuje dopiero za 2 lub 3 razem ale chodzi w 100% 10/10...jezeli chodzi o soft to przelecialem wiele ...dvdfab,dvd decrypter,dvd shrink,dvd2dvdr,dvdtoolbox,clonedvd....itd naprawde wiekszosc softu i stwierdzilem ze rozne zestawieni czyli riper + soft do nagrania jest potrzebny do roznych stacjonarnych DVD...i jezeli chodzi o twoje dvd to sprawdzony w 99% jest dvdfab + dvd nero (wersja nero najlepiej od 5.5.10.54) jezeli nie stac cie na eksperymenty nie wypalaj iso plyty czyli ripowanie i nagrywanie dvd decrypterem(gdzie naprzyklad przy odtwarzaczu PANASONIC A-360 to wymarzona konfiguracja)i pamietaj zawsze nagrywaj z predkoscia x2 lub 2,4 nie wieksza.. ogolnie wszystki PANASONICi nie trawi wiekszy predkosci(i jeszze raz podkreslam ni chodzi o sam start plyty lecz o jej bezproblemowe odtwarzanie)..i to byb bylo na tyle....a jeszcze jedno gdy bedziesz sprawdzal plytke na stacjonarnym dvd wystarczy przeszkoczyc 13,14,15,16 scene (oczywisci jezeli tyle bedzi)z regoly na tych scenach sa problemy nie zaleznie od czasy odtwarzanego filmu..........ale tak naprawde zloty srode bedziesz musial poszukac sam o jezeli chodzi o zaleznosc to jest tego naprawde mnustwo i zalezy wszystko od wszystkiego...ja probowalem przyblizyc problem.......
pozdrawiam
Paradox